Madagaskar 2

Madagaskar 2
Sdílej
 

10 000 př. n. l.

DVD - AKČNÍ / DOBRODRUŽNÝ


Epické dobrodružství amerického režiséra Rolanda Emmericha se odehrává v období prvních pravěkých lovců. Sledujeme v něm osudy srdnatého lovce D´Leha, jehož vesnice byla vypleněna divokými nájezdníky. On přežil jen šťastnou náhodou, a tak se vydává po stopách útočníků, aby se pomstil. Ve filmu je sice mnoho originálních akčních scén, avšak výsledek nijak oslnivý není. V hodinách dějepisu tento film rozhodně nezmiňujte, z hlediska historie je totiž plný nesmyslů. Herecké výkony většiny postav jsou navíc velmi slabé. V bonusech DVD naleznete kromě několika dokumentů i alternativní konec filmu.



HODNOCENÍ: 60 %

+ AKČNÍ SCÉNA S LOVEM MAMUTŮ
- PŘEKOMBINOVANÁ A SMĚŠNÁ ZÁPLETKA

MAGIC BOX, USA 2008, 109 MINUT
REŽIE: ROLAND EMMERICH


Povídky
KNIHA - HUMORNÁ


Zdeňka Svěráka znáte spíše jako filmového a divadelního scenáristu. Byla by však škoda zapomínat na jeho knižní tvorbu. Doteď se věnoval pouze psaní knížek pro nejmenší, avšak soubor deseti povídek, které vydává nyní, je napsán hlavně pro starší čtenáře. Hrdiny všech příběhů jsou obyčejní lidé, kteří sice řeší běžné životní problémy, ale přesto jsou povídky napínavé a originální. Svěrák píše krásnou a srozumitelnou češtinou a jeho text je plný jemného a hravého humoru.


HODNOCENÍ: 90 %

+ VTIPNÉ POINTY POVÍDEK
- VELMI KRÁTKÉ

FRAGMENT, 108 STRAN
AUTOR: ZDENĚK SVĚRÁK


Madagaskar 2
KINO TIP - ANIMOVANÝ / RODINNÝ


Navzdory názvu se pokračování úspěšného animáku Madagaskar již neodehrává na tropickém ostrůvku v Indickém oceánu, nýbrž v divoké Africe. Tam se čtveřice zvířecích přátel dostane na palubě polorozbitého letadla, když se pokusí doletět zpátky do New Yorku.

Pro rozmazlené primadony ze zoo to není vůbec lehké zapadnout mezi své divoké sourozence. Největší problémy řeší lev Alex, který v savaně potkává svou rodinu a musí všechny přesvědčit, že mu právem patří místo ve smečce. Po vynikajícím akčním začátku tempo filmu trochu zpomalí, avšak kdykoliv děj začíná váznout, vše zachrání geniální scénky se čtveřicí sehraných tučňáků.

Pochvalu si určitě zaslouží také český dabing - většina vtipů je přeložena na jedničku. Ve výsledku je Madagaskar 2 mnohem povedenější než jednička a s klidným svědomím na něj můžete vzít i své rodiče, protože se také dobře pobaví.



HODNOCENÍ: 80 %

+ KVARTETO TUČŇÁKŮ, HUDEBNÍ MUZIKÁLOVÁ ČÍSLA
- DĚJ OBČAS TROCHU VÁZNE

BONTONFILM, USA 2008, 89 MINUT
REŽIE: ERIC DARNELL