Flight Simulator 2000

Sdílej
 
Co se hraje Letecká škola, trenažér a zdroj zvláštní zábavy - to všechno je Microsoft Flight Simulator 2000, jeden z mála simulátorů, kde nenajdete jediného nepřítele a kde tlačítka na joysticku nespouštějí zbraně.

Začít můžete třeba ve škole, ta je rozdělená na tři kategorie: soukromý pilot, obchodní pilot a pilot aerolinií. Je samozřejmě lepší začít s prvními lekcemi pro soukromého pilota a až jako perličku na konec si udělat osvědčení pro Boeing 737. A teď už k vlastnímu letu. Před jeho zahájením se dozvíte, co je cílem dané lekce, a ve chvíli, kdy se objevíte v letadle, vám instruktor vše znovu zopakuje a sám některé věci předvede. Po odlétání všech lekcí skládáte zkoušku. V té vozíte inspektora, který vydává jen strohé pokyny - zbytek už je na vás.

Volné létání

Flight Simulator 2000Samozřejmě pokud již máte zkušenosti s ovládáním simulátoru, nemusíte chodit do letecké školy a můžete začít s létáním okamžitě. Pak jistě uvítáte přes 20 000 letišť po celém světě, 50 detailně zpracovaných měst a 12 měst provedených ve vysokém rozlišení s fotorealistickými texturami (textura je obrázek, který pokrývá jednotlivé objekty ve hře). Není problém zavítat i na území ČR, pokud tedy oželíte, že se zde nenacházejí detailně provedená města, ale jenom jakési fleky z univerzálních textur. Velká letiště, jako například Ruzyně, jsou zpracována celkem dobře, ale malá sportovní letiště mají jen přibližný tvar. Jiná situace je ovšem v detailně provedených oblastech, kde můžeme létat kolem sochy Svobody, podlétávat Golden Gate nebo Eiffelovu věž.

Co máme v hangáru?

Flight Simulator 2000Dobrá otázka. Záleží na tom, jakou verzi MS Flight Simulatoru máte. Prodává se totiž ve dvou provedeních - Standard Edition a Professional Edition. Ve standardním provedení je méně letadel a fotorealistických oblastí. V Professional Edition máte k dispozici jedenáct letadel, od klasické Cessny po Boeing 737. Můžete samozřejmě létat po síti i přes internet, takže není problém si s kamarády secvičit nějakou tu skupinovou akrobacii. Pokud jste tedy opravdoví letečtí fandové, máte "nadupaný" počítač a nevadí vám mírové prostředí flight simulatoru, neměla by tato hra rozhodně chybět ve vaší sbírce.

Autor

Ondřej "Pips" Jung