Sims

Sdílej
 
Sims je velice zvláštní strategická hra. Jedná se o simulaci života běžné americké rodiny a hráč je zde v pozici budovatele, ochránce i přísného otce dohlížejícího na chod domácnosti. Abyste hru Sims úspěšně dohráli, musíte být velice trpěliví a věnovat jí hodně času. Mně pocit vítězství dopřán nebyl, a tak vám ani nemohu říct, jaké to je. Ostatně posuďte sami, jaký jsem hospodář.

Rodinku jsem si vytvořil jen dvoučlennou. Více postaviček bych asi nezvládl. On byl vysoký, černovlasý, atletické postavy. Dal jsem mu jméno Kamil. Aneta, jak jsem pojmenoval ji, byla pěkně rostlá bruneta. Oběma jsem nastavil hodně krásy a potřebu společnosti. Do začátku dostali 20 000 dolarů a mohl jsem začít hrát.

Do nového bytu

SimsNejprve mě čekalo stěhování. Buď jsem si mohl koupit jeden ze dvou starších domečků, nebo postavit nový. Rozhodl jsem se pro druhou variantu. Zakoupil jsem pozemek a začal stavět. Stěny, podlahu, okna, dveře. Střechu jsem dostal zadarmo. I tak mi stavba odčerpala z účtu 11 000 dolarů. Zbývalo už jen zařízení bytu. Nejdůležitější je lednice. To je úplně geniální věc, protože je stále plná, vy nemusíte chodit nakupovat, jen si berete jídlo a z účtu se vám automaticky odčítají peníze. Chvíli poté, co se moji svěřenci pustili do obsahu lednice, začal Kamil přešlapovat, jeho ukazatel potřeby šel rychle do záporu a já jsem měl co dělat, abych ho včas stačil poslat na záchod. Oběma jsem v novinách našel práci. On půjde do armády, ona do kanceláře. Nástup zítra ráno. Přehouplo se poledne a den pomalu spěl k večeru. U dveří se objevili sousedé. Nejdříve muž a později žena. Ženské se rozpovídaly o cestování letadlem a zdály se spokojené. Zato soused byl dost drzý. Pobíhal po bytě a okukoval naše skromné zařízení. Vrchol všeho byl, když Aneta po odchodu sousedky šla na záchod a cizí chlap vtrhl za ní. Tam postával a nešlo s ním hnout. Poslat jsem tedy na něj Kamila. To už šlo do tuhého. Chlapi si tvrdě vyměňovali názory, zatímco drahá polovička nervózně přešlapovala a její ukazatel potřeby byl kriticky červený. Když se Kamilovi konečně podařilo chlapa z oné místnůstky vykázat, bylo už pozdě. Než jeho manželka stačila dosednout, objevila se pod ní loužička a okamžitě jí poklesl ukazatel hygieny a společenského chování. Drzý chlap zatím okukoval televizi v obýváku. Zapojil jsem tedy oba manžele a šel ho důrazně vyrazit.

Rodinné neshody

SimsZačalo se stmívat. Kamil zalehl a okamžitě usnul, ale Aneta si odmítla k němu lehnout. Když nechceš spát, budeš se dívat na televizi, rozhodl jsem. Dávali nějaký krvák a zdálo se, že ji to opravdu baví. Čas běžel, a než jsem se nadál, bylo půl třetí v noci. Aneta byla celá polámaná a její ukazatel energie výhružně blikal. Chtěl jsem ji poslat do postele, ale uprostřed pokoje jí došly síly a usnula na zemi. Chvíli poté se objevil náš starý známý z odpoledne a ukradl nám hi-fi věž. Druhý den Kamil vstal a šel do práce. Ona, totálně zničená, do zaměstnání nešla a celý den se dávala dohromady. Večer se situace opakovala. Kamil přišel, pojedl, umyl se a zalehl. Chudák manželka posedávala u televize a v noci padla vyčerpáním. Rozdíl byl akorát v tom, že tentokrát si zloděj nepřišel pro hi-fi, ale pro naši zánovní televizi. Po několika dnech trápení, kdy Aneta přišla o druhou práci, dostala depresi, odmítala si najít novou a kdy nám zloděj postupně odstěhoval téměř všechen náš movitý majetek, jsem hru vzdal.

DOBRÁ RADA

Když jsou Simové nazí, objeví se jim uprostřed těla rozmazaná šmouha. Tuto nepříjemnost odstraní soubor, který můžete stáhnout z internetu na adrese: http://download.gaming.cz/patche/sim_adult_patch.zip