Prince of Persia

Prince of Persia
Sdílej
 


Hit ABC

Prince of Persia se v herním světě potlouká již neuvěřitelných dvacet let. Pro mnoho z nás je nejlepší hrou z počátku éry počítačových her.


Ze své jednoduché 2D podoby vyrostl až do posledního sedmého pokračování, které je úžasnou interaktivně vyprávěnou pohádkou.

A ta navíc skvěle vypadá. Po krátkém úvodu ve sklaní úžině se před vámi otevře scenerie paláce ukrytého pod obrovským stromem. Od tohoto okamžiku si budete vychutnávat jedinečné grafické zpracovaní a fantastické lokace.

Po nich se budete pohybovat přesně tak, jak princ nejlépe dokáže - skákat, běhat po stěnách i stropech, ručkovat nad hlubokými propastmi a provádět akrobatické kousky. A to je hlavní podstatou hratelnosti, která je navíc přizpůsobena příležitostným hráčů. Během chvilky zvládnete i ty nejdivočejší skoky.

Navíc nemůžete ani umřít. Hru budete totiž procházet s krásnou přítelkyní Elikou, která vás vždy zachrání před pádem a vytáhne ze spárů smrti. S princem jsou dokonalý pár. Ona potřebuje jeho dovednost při boji s nepřáteli, on zase její magickou sílu a speciální schopnosti. Elika vám nikdy nepřekáží, často o ní ani nebudete vědět, ale ukáže se vždy v pravý čas. Jde o doposud ve hrách neviděnou spolupráci dvou postav.

Prince of Persia má extrémně nízkou obtížnost hraní. To někomu může vadit. Nepochválíme ho ani za nepříliš povedené a rutinní souboje. Všecko ostatní je ovšem tak působivé, že byste si tuhle perskou pohádku neměli nechat ujít.

Hodnocení: 80 %
Výhody: výborné grafické provedení, zvuky i hudba, spolupráce s Elikou, fantastické lokace, pohodové hraní
Nevýhody: pro někoho příliš jednoduché, nudné souboje
Výrobce: Ubisoft
Web:

(www.princeofpersiagame.com )





Co se hraje

Need for Speed Undercover

Dálnice s hustým provozem a vy se po ní se řítíte rychlosti přes 200 kilometrů v hodině. Máte jediný cíl - setřást svého soupeře. Nový díl série Need for Speed je plný takovýchto šílených zážitků. Tentokrát se v něm dostáváte do pozice policajta, který se musí infiltrovat do gangu zlodějů aut řádících ve městě Tri-City.


Město je od začátku hry otevřené. Postupně v něm začínáte objevovat místa, kde je možné se účastnit okruhových závodů nebo sprintů, čí získat nějaký ten kšeftík. Třeba v podobě dovezení kradeného auta na dané místo. Náplň misí je bohatá a nechybí ani bláznivé honičky s policií, nemálo podobné těm z Most Wanted.

Neduhem Undercover je minimum novinek oproti předchozím dílům. Nezachrání to ani vylepšené ovládání aut, odlišné jízdní vlastnosti jednotlivých tipů, několik zajímavých herních módů a příběh vyprávěný filmovými sekvencemi. Veterán NFS série nebude spokojen a možná ho naštvou také omezené možnosti tuningu.

Ovšem na druhou stranu je Undercover dobře provedeným arkádovým závoděním, které by příznivce tohoto žánru neměl minout. S nabušenými motory skvělých bouráků zažijete v rozlehlém Tri-City spousty dech beroucích automobilových honiček.

Hodnocení: 70
Výhody: volnost v rozlehlém městě Tri-City, vylepšené ovládání aut, závody na dálnici a honičky s policií, zajímavé herní mody, spousty licencovaných aut, skvělé ozvučení
Nevýhody: málo novinek, plytký příběh, omezené možnosti tuningu, model poškození aut
Výrobce: Electronic Arts
Web:

(www.ea.com/nfs )






Na co se těšit

Resident Evil 5

Resident Evil je ve hrách tím nejtypičtějším představitelem žánru hororu. Už jsme zde měli čtyři díly, kde nás děsily hordy zombíků a zmutovaných příšer. Obávaný T-virus bude řádit i v pátém díle.

Tentokrát se dostane do rukou teroristů se sídlem na Africkém kontinentě. Chris Redfield, známý již z prvního dílu, však nebude na tu hrůzu sám. Společnici mu bude dělat drsná holka Sheva Alomar, která se nebojí provádět zombíkům plastické operace pomocí brokovnice. Resident Evil půjde hrát i v kooperaci. Očekávejte výborný příběh, neokoukané africké prostředí a monstra, jež vás budou děsit i ve spaní. Kdo se bojí, nesmí do lesa a hlavně hrát Resident Evil 5.

Proč se těšit: nové africké prostředí, neskutečně děsivá atmosféra a mnoho lekavých momentů, grafické zpracování, hrůzná monstra, kooperativní hraní.
Datum vydání: léto 2009
Výrobce: Capcom
Web:

(www.residentevil.com/5 )





Herní zprávy

Battlestations: Pacific


Představte si, že v jedné hře se můžete účastnit leteckých bitev, bombardování, bojovat s loděmi nebo je potápět ponorkami. Kdo hrál první Battlestations: Midway, ten to již zažil. Během několika týdnů se dočkáme pokračování, které nabídne delší kampaň, větší taktickou svobodu a skvěle grafické zpracování.

Druhý trailer z nové Mafie


Na pokračování famózní hry Mafie se neskutečně těšíme. Snad vše dobře dopadne a letos na podzim si ji budeme moci zahrát. Druhý čerstvý trailer nám ukracuje čekání, ale zároveň zvedá míru napětí nedočkavosti. Trailer najdete na domovské stránce hry

(www.mafia2game.com )