King´s Bounty: The Legend

King´s Bounty: The Legend
Sdílej
 

Fandové série Heroes of Might and Magic, pozor! Přichází velmi podobný titul a nevede si vůbec špatně.


Ale nenechte se zmást. King´s Bounty: The Legend není kopie slavné série. Jeho předchůdce totiž vyšel už v roce 1990 a právě on se stal inspirací série Heroes of MM.

Na začátku hry si zvolíte hrdinu, kouzelníka, válečníka nebo paladina, a můžete vyrazit do království Endoria. Se svým hrdinou se touláte obrovským světem podobně jako v Heroes of MM, avšak tentokrát v realtime režimu. Na tahy dojde, jakmile se chcete utkat s nepřáteli. Přepnete se do klasického mřížkovaného bojiště, opět ve stylu Heroes of MM.

Hrdinu si můžete vylepšovat pomocí artefaktů, run nebo jiných prostředků. Možností máte hodně a každá postava má svůj strom vývoje. Postupně si z hrdiny vytvoříte machra, za nímž půjdou početné armády bojovníků. King’s Bounty: The Legend se hraje pohodově a dokáže vás magicky připoutat. Questy jsou velmi rozmanité a graficky je hra naprosto k sežrání.

Marně však budete hledat multiplayer, což je škoda. Jenže King’s Bounty vám spořádá desítky hodin i bez multiplayeru a věřte, že toho nebudete litovat. King´s Bounty se vrací po devatenácti letech a garantuje skvělou zábavu.

Hodnocení: 89 %
Výhody: výborná zábava ve stylu Heroes of MM, parádní grafické provedení, rozmanitost questů, mnoho způsobů vylepšování hrdinů, rozlehlý svět, hraní na mnoho hodin
Nevýhody: není multiplayer
Výrobce: Katauri Interactive
Web: www.kings-bounty.com



Co se hraje
Sins of Solar Empire


Po doznívající invazi všech možných akčních trháků máme možnost si zahrát několik zajímavých kousků, které byly doposud zastiňovány herními velikány. Mezi ně patří Sins of Solar Empire, jež se v české verzi konečně dostala na pulty tuzemských obchodů. Ve světě už sklidila nečekaný úspěch a přitáhla rozsáhlou komunitu hráčů.

Sins of Solar Empire se řadí do žánru 4X strategií, v nichž jde o několik cílů - vyšlechtit si vlastní civilizaci, zkoumat vesmír, kolonizovat ho a samozřejmě ničit protivníky. Tenhle žánr nemusí být každému po chuti. Proniknutí do složitějších principů vývoje, produkce, upgradu lodí i planet či diplomacie zabere chvilku času.

U Sins of Solar Empire se časová investice vyplatí. Předně vás potěší přehledným ovládáním. Rychle se naučíte, jak v gravitačních prstencích planet stavět továrny, laboratoře, obranná postavení a další zařízení. Až se trochu otrkáte, můžete vyrazit do jiných galaxií, začít budovat obchodní cesty, dobývat další planety a uplatnit technologickou vyspělost při monumentálních vesmírných bitvách.

Mrzela nás nepřítomnost hlavní kampaně, jež by pomohla rozlousknout zápletku příběhu na pozadí. Sins of Solar Empire byste se vyhnout neměli, zvláště pokud je vám Země malá a toužíte po vesmírné svobodě.

Hodnocení: 84
Výhody: generované mapy, chytlavá hratelnost, dobře řešené ovládání, spousta možností stát se vládcem vesmíru, pěkná grafika, multiplayer, nízká prodejní cena, české titulky a manuál
Nevýhody: žánr 4X není pro každého, chybí kampaň
Výrobce: IronClad Games
Web: www.sinsofasolarempire.com



Na co se těšit

Wolfenstein


Druhá světová válka, nadpřirozené schopnosti a průniky do jiných dimenzí. S takovouto podivnou kombinací prostředí a schopností se setkáte v novém Wolfensteinu. Voják B. J. Blazkowicz se opět vrací, aby zabránil náckům zvrátit průběh války pomocí okultních sil. Těšíme se na unikátní zbraně i nepřátele, speciální schopnosti hlavního hrdiny a vůbec celkově temnou atmosféru hry. Velmi zajímavý by mohl být i multiplayer, pokud bude postavený na základech předchozího Wolfenstein: Enemy Territory. Necháme se překvapit.

Proč se těšit: průniky do jiných dimenzí, unikátní zbraně i nepřátele, hororová atmosféra hry, multiplayer
Datum vydání: konec roku 2009
Výrobce: id Software
Web: www.wolfenstein.com




Herní zprávy

Americká armáda potřetí


Multiplayerová, velmi úspěšná, a hlavně bezplatná střílečka America's Army (sponzoruje ji americká vláda) má už několik let stejnou podobu. Americká armáda do toho však letos praští a konečně předělá celou hru od základů. Podívejte se na
www.aa3.americasarmy.com

GTA Lost and Damned


Motorkáři jsou drsní chlapi. Ve stažitelném přídavku pro Grand Theft Auto IV s názvem Lost and Damned si za takového tvrďáka můžete zahrát. Jmenuje se Johnny, je členem gangu Lost Motorcycle Club a má dokonalou mašinu. Více informací na www.rockstargames.com/thelostanddamned/