Cesta na Měsíc 3D

Cesta na Měsíc 3D
Sdílej
 

New York

KNIHA - RETRO


Město měst v podání ilustrátora Vladimíra Fuky a poetických textů Zdeňka Mahlera. Tato kombinace zaručuje vytříbené dílko, které nesmí chybět v žádné knihovničce a rozhodně tam nebude jen bezprizorně zahálet. Je to kniha, k níž se budete stále rádi vracet, protože je nadčasová a má v sobě dostatek krásy a jemného humoru.

Měla vyjít již v roce 1964, ale tehdejší režim nemohl připustit, aby někdo opěvoval americké velkoměsto. Zub času naštěstí předpřipravenou knihu nikterak nezdolal a nyní si ji můžete užít v opravdu nepřehlédnutelném retrostylu.



HODNOCENÍ: 90 %

+ PESTRÁ GRAFIKA, HUMOR
- KNIHA SE TĚŽKO SHÁNÍ

ALBATROS, 147 STRAN
AUTOŘI: ZDENĚK MAHLER A VLADIMÍR FUKA

PES




Tropická bouře
DVD - KOMEDIE


Co je zapotřebí k natočení nejlepšího válečného filmu všech dob? Vezměte nejslavnější herecké hvězdy současnosti, oblékněte je do vojenských uniforem a odvezte je do hlubin vietnamské džungle, kde zuří skutečný válečný konflikt. Tento námět komedie Tropická bouře se zrodil v hlavě režiséra Bena Stillera, jenž si zároveň zahrál i jednu z hlavních rolí. Film si dělá legraci z hvězdných manýrů hollywoodských primadon. Stiller tak vlastně střílí do vlastních řad. Nápad mu vyšel na jedničku a film příjemně překvapí mnoha originálními a hlavně povedenými vtipy. Za zmínku určitě stojí i bonusové materiály na DVD. Najdete mezi nimi nejen několik dokumentů, ale i vtipné komentáře k filmu namluvené hlavními protagonisty.


HODNOCENÍ: 80 %

+ SKVĚLÁ PARODIE NA HOLLYWOODSKÉ FILMY
- NEVYROVNANÁ ÚROVEŇ VTIPŮ

MAGICBOX, USA 2008, 106 MINUT
REŽIE: BEN STILLER

JOSEF CIPRA




MŮJ FILM, MOJE KNIHA

Simon, 13 let

Líbí se mi všechny sci-fi filmy. Úplně nejlepší je podle mě Válka světů. Také rád čtu všechny dobrodružné knížky. Na Harryho Pottera žádná jiná zatím nemá.


Cesta na Měsíc 3D
FILM - ANIMOVANÝ / DOBRODRUŽNÝ


Mouchy ve svém okolí asi nikdo moc nevítá. Ale možná na ně změníte názor, až zhlédnete film Cesta na Měsíc 3D. V animovaném příběhu se seznámíte s Natem, IQ a Cvaldou, třemi mušími kluky, kteří mají rádi dobrodružství stejně jako ti lidští. A protože jim nechybí odvaha, proniknou do kosmické lodi Apollo 11, která právě odlétá na Měsíc.

Cestou musí překonat řadu nebezpečných nástrah, ale všechno nakonec dobře dopadne: Nat se stane první mouchou, která přistála na Měsíci. Film má takový spád, že dějová linka přivádějící na scénu ruské záškodníky už je skoro nadbytečná. Ale soupeření mezi dvěma světovými velmocemi, bývalým Sovětským svazem a Amerikou, bylo v době letu Apolla 11 aktuální, takže ho scénář, jenž se snaží co nejvíc přiblížit skutečným událostem, nemohl jen tak vynechat.



HODNOCENÍ: 80 %
+ VĚRNÁ ANIMACE TECHNICKÝCH A ASTRONOMICKÝCH REÁLIÍ
- ZBYTEČNÁ ZÁPLETKA SE SOVĚTSKÝMI PADOUCHY

INTERSONIC, BELGIE 2008, 85 MINUT
REŽIE: BEN STASSEN

ZDE




Star Wars: Klonové války
DVD - ANIMOVANÝ


Tento animovaný film, který je úvodním dílem nově vznikajícího seriálu, se odehrává v bouřlivém období Klonových válek. Znovu se setkáváme se známými postavami v čele s Anakinem Skywalkerem, který vyrostl v sebevědomého muže a na starost dostal i vlastního Padawana - krásnou učednici Ahsoku. Společně mají zachránit uneseného syna zlotřilého lorda Jabba Hutta. Nové Hvězdné války nemají tak skvělou animaci, nabízejí však zajímavou variantu skalním fanouškům Star Wars.


HODNOCENÍ: 60 %

+ VELKOLEPÉ BITEVNÍ SCÉNY
- JEN PRO ZNALCE SVĚTA STAR WARS, ZASTARALÁ ANIMACE
MAGICBOX, USA 2008, 98 MINUT
REŽIE: DAVE FILONI

JOSEF CIPRA