Nokia 5800 XpressMusic: Hudební dotyk

Nokia 5800 XpressMusic: Hudební dotyk
Sdílej
 

Nokia 5800 XpressMusic: Hudební dotyk

NÁŠ TIP


Dotykové ovládání je stále větší trend, a tak ani Nokia nemohla zůstat pozadu. Jejím prvním počinem je model 5800 XpressMusic. Je založen na platformě S60 páté verze upravené pro dotykové ovládání a nabízí i velmi slušnou výbavu. Nechybí wi-fi, HSDPA, UMTS, samozřejmostí je bluetooth. Fotoaparát má rozlišení 3Mpx a umí natáčet VGA video. Jak již název napovídá, telefon si výborně poradí s přehráváním hudby v mnoha formátech, nechybí mu ani FM rádio. Velmi kvalitní je i displej s rozlišením 640 x 360 bodů.



HODNOCENÍ: 70 %

+ SLUŠNÉ DOTYKOVÉ OVLÁDÁNÍ, VÝBAVA
- MÍSTY NESTABILNÍ, HORŠÍ FOTOGRAFIE
VÝROBCE: NOKIA
CENA: 10 000 Kč




Neutron X Staňte se fyzikem
JAVA


Neutron X je čistokrevná logická hra, u které se musí přemýšlet. Cílem je prostřednictvím přidávání neutronů zničit vadné bloky v nukleárních bateriích. Pomocí neutronů vytváříte malé jaderné reakce a zvyšujete tím energii jednotlivých baterií. Ve 30 úrovních najdete všelijak rozmístěné základní částice v různých situacích. Zpočátku se hra zdá obtížná, ale postupem času si na ní vytvoříte závislost a nebudete se od ní moci odtrhnout. Grafika a zvuky zde nejsou to nejdůležitější, přesto ani u nich si není na co stěžovat.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ZÁBAVNOST, ORIGINALITA
- ZPOČÁTKU POMĚRNĚ TĚŽKÉ


HTC Touch HD: Klávesnici nepotřebuje
KOMUNIKÁTOR


HTC Touch HD je komunikátor, kterému nechybí nic důležitého. Je vybaven operačním systémem Windows Mobile a za plné podpory datových funkcí (GPRS, UMTS, HSDPA, wi-fi) si vychutnáte internet všude. Díky GPS se neztratíte. Přehrajete si hudbu nebo si pustíte FM rádio. Fotoaparát s AF má rozlišení 5 Mpx.
Ani s pamětí nebudete mít problém, protože ji lze rozšířit microSDHC kartami až na 32 GB. HTC vylepšil i ovládání WM. V prostředí Touch 3D si ve většině případů vystačíte s ovládáním prsty a na přiložený stylus ani nesáhnete.


HODNOCENÍ: 70 %

+ VÝBAVA, DISPLEJ S ROZLIŠENÍM 480 x 800 BODŮ
- NEMÁ HW KLÁVESNICI, TOUCH 3D OBČAS ZPOMALUJE
VÝROBCE: HTC
CENA: 15 000 Kč


MŮJ MOBIL

Tereza, 12 let

V současnosti používám Sony Ericsson K510i. Často na něm poslouchám hudbu. Na mobilu je pro mě hlavní, že z něj můžu zavolat, kdyby se něco stalo. A na to mi ten můj stačí.


Grafická schémata
VYCHYTÁVKA

Majitelé telefonů Nokia a Sony Ericsson si mohou přizpůsobit celé menu svého telefonu pomocí grafických schémat. Po instalaci schématu se vám změní pozadí na displeji i grafika výběrů a podnabídek. Celé prostředí tak můžete mít například ve stylu určitého filmu.
Existuje mnoho webů, kde najdete různá schémata. Nejznámější jsou stránky www.mobile9.com a www.lasyk.net. Na prvním z nich najdete mimo jiné mnoho pozadí pro všechny značky, druhá stránka se věnuje telefonům Nokia a Sony Ericsson. Pokud vám ani to nestačí, příště si řekneme, jak si vytvořit vlastní schéma.