Codename: Outbreak Venom

Codename: Outbreak Venom
Sdílej
 
Dáme vám radu. Až potkáte chlapíka, který má na zátylku přisátého slimáka s chapadly, obloukem se mu vyhněte. Je nakažený mimozemskou havětí.

Foto
Ostatně za chvilku bude nakažená celá Země, pokud tomu jako člen speciálního týmu nezabráníte.

Codename: Outbreak vás překvapí. Čekali byste přímočarou střílečku, a máte skvělou taktickou akci. V každé misi budete bojovat proti přesile nepřátel a vaší jedinou šancí bude umění se dokonale maskovat, tiše se pohybovat a spolupracovat se svým parťákem.

Pomůže vám k tomu i zvláštní oblek, v němž se můžete stát na chvíli neviditelní, dokonalá maskovací síť a několik typů zbraní - od samopalu přes laser po minomet. Využívejte terén a snažte se nepřítele překvapit. Jedině tak lze přežít a projít všech čtrnáct misí.


NÁSTROJE SMRTI


Před každou misí si můžete vybrat parťáka a také se pořádně vybavit arzenálem. Každá speciální puška v sobě ukrývá několik typů zbraní. Kromě klasik typu samopal, brokovnice a ostřelovačka zde najdete pár speciálních kousků.

• Laser


Při střelbě z laseru nepotřebujete náboje. Puška se sama dobíjí. Je tichá a účinná. Pozor na střelbu v mlze nebo v zakouřeném prostředí. Paprsek se může rozptýlit.

• Minomet


Vystřeluje přísavné miny. Po odpálení se dokážou přichytit na zeď a vyšlou červený paprsek. Pokud ho někdo přeruší, mina vybuchne. Skvělé pro nastražení pastí.

• Raketomet


Dokáže odpálit raketu a zničit i cíl, na který přímo nevidíte. Pouze si označíte klávesou Enter cíl a raketa se sama navede. Na zničení tanku jsou potřeba střely dvě.

• Teslův generátor


Nejde sice přímo o zbraň, ale budete ho často používat pro ničení nepřátel. Stiskněte klávesu H a na omezenou dobu se stanete neviditelní. Skvělá vychytávka.


Ze hry do reality

Jak být skoro neviditelný


Špatně maskovaný voják je mrtvý voják. To platí ve hře Codename: Outbreak i ve skutečnosti. Voják současnosti se však již nemůže spoléhat jen na natřený obličej a maskovací uniformu. K jeho odhalení dnes slouží mnoho zařízení, včetně infrakamer detekujících teplo nejen z člověka, ale i z rozehřátých motorů tanků nebo jiné techniky. I v naší armádě jsou vyvíjeny různé techniky, jak se i před moderní technologií ukrýt a stát se pro nepřítele neviditelným. Podívejte se například na www.vojsko.net/index.php?clanek=vybaveni/maskovani.

Edice PC her ABC

ABC č. 7 Joint Task Force
ABC č. 8 Kostíci: V tajemném údolí
ABC č. 9 UFO: Afterlight
ABC č. 10 Army Men Trilogy
ABC č. 11 Painkiller

Dotazy pište na zuzana.lestinova@ringier.cz, předmět EDICE.