Kreslete!

Kreslete!
Sdílej
 

Nedívejte se, nebo ztloustnete!

VAŠE TIPY

Zdá se vám, že se nějak rozmnožili tlusťoši? Nebo - jak se zdvořile říká - plnoštíhlí lidé? Našemu čtenáři Karlu Plockovi ano. A ví, proč to tak je. Poslal nám tip: "Zkoušeli jste někdy sníst dvoupatrový hamburger, trojitou porci zmrzliny nebo třeba opečenou slaninu s čokoládovou polevou? Jestli ano, tak se nedivte, jestli máte... ehm... poněkud nadváhu.













Většina lidí přibere pár kil už v momentě, kdy tahle jídla vidí na fotografii. Berte to jako varování, než následující webovou adresu otevřete."
http://thisiswhyyourefat.com


Omdlévající kozy
VIDEO


Co udělá většina zvířat, když jim hrozí nebezpečí? Vezme nohy na ramena. Ale kozám z amerického Tennessee nohy naopak zdřevění. Je to asi desetisekundový šok a projeví se ztuhnutím svalů na dolních končetinách. Zvíře obvykle upadne. Také proto se jim říká omdlévající kozy. Jsou velmi populární, protože pohled na padající zvířata je bezpochyby komický. V přírodě to taková legrace není a dá se čekat, že by se tyto kozy stávaly snadnou kořistí jakýchkoliv šelem. Omdlévající kozy jsou menší než ty běžné a jsou nejčastěji černobílé.



Natvrdo, nebo naměkko?
KURIOZITA


Jestli si ke snídani čas od času vaříte vajíčka, asi víte, že je to alchymie. Jen truhlík si myslí, že uvařit vajíčko je snadné. Opak je pravdou! Záleží samozřejmě na tom, jak je máte rádi. Jestli naměkko, pak se vaří 3 až 5 minut, jestli natvrdo, tak 10 až 15 minut. Někde mezi je tajemné vejce nahniličko.

Více informací včetně instruktážního videa najdete na wikistránce návodů www.wikihow.com/Boil-Eggs). Celý problém spočívá v tom, že do vejce nevidíte, takže výsledek zjistíte až po oloupání skořápky. A to je na případnou nápravu už pozdě. Klíčové je zjistit, jak dlouho máte vejce vařit, aby přesně odpovídala vaší chuti - nejspíš metodou pokus-omyl. Pak už stačí jen nastavit internetový vejcoměřič.

Návod: v adrese za lomítkem napíšete počet sekund. V našem případě se budou vejce vařit 300 sekund, tedy pět minut.
http://e.ggtimer.com/300


Kreslete!
ZÁSAH ABC

Dobře kreslit tužkou na papíře je makačka. A zvládnout totéž jen pomocí myši na monitoru?

To už chce buď velkou trpělivost, nebo ještě větší dávku talentu. Když máte obojí, určitě budete patřit ke hvězdám serveru Rate My Drawings, volně přeloženo Ohodnoť mou kresbu.

Znáte servery, kde hodnotíte fotografie uživatelů a dáváte jim body? Tohle je něco podobného, uživatelé si však vzájemně hodnotí kresby. Stačí se zaregistrovat a zkusit nějakou ilustraci, komiks nebo kresbu sami vytvořit. Některé kousky jsou vážně úžasné... a bude vám vrtat hlavou, jak lze něco takového jen na počítači udělat.

Víte co? Mrkněte na tréninková videa, kde se naučíte pár velmi užitečných triků.
A hlavně se nebojte experimentovat, popustit uzdu fantazii a vymyslet něco opravdu výjimečného. Když uspějete, pošlete nám výsledek do ábíčka.
www.ratemydrawings.com


WWW GAMESY
Rozmrazte je!


Znáte Vikingy? Tihle severští mořeplavci byli před tisícovkou let postrachem celé Evropy. Od ostatních Evropanů se odlišovali oblečením, zvyky i loděmi. Jestli Vikingové zamrzali v ledu, není jisté. Každopádně vy budete zamrzlé Vikingy osvobozovat ve flashové hře, při které si řádně potrápíte mozek. Cílem je rozkrájet myší led tak šikovně, aby se severští válečníci vždy dostali do lodě. Je to těžší, než se zdá!
www.nitrome.com/games/icebreaker


Čáry


Máte rádi klasické deskové hry? Pak se vám bude líbit internetová flashovka Linez. Hraje se na ploše 9x9 polí a vy si v každém tahu nalosujete tři kameny. Je jich celkem sedm druhů a liší se barvami. Cílem je seřadit nejméně pět kamenů stejné barvy do jedné řady, a to vodorovně, svisle i napříč. V každém tahu můžete jeden kámen na hrací ploše přemístit, ale pouze na takové pole, kam cestu z vašeho pole neblokují jiné kameny. Když se vám to povede, odeberou se tyto kameny z hracího plánu. Jinak v každém tahu tři další kameny přibývají. Když se hrací pole zaplní, prohráli jste. Zní to složitě? Pusťte si demo. Ale pozor, jakmile se do téhle hry pusíte, zapomeňte na to, že jste ten den chtěli dělat ještě něco jiného. Skóre můžete v reálném čase porovnávat se soupeři na webu.
www.kongregate.com/games/ttursas/perfect-balance


Kam odložit fotku?
UŽITEČNÝ WEB


Znáte to: děláte si pořádek v šuplíku a najdete fotku, kterou byste neradi ztratili. Co s ní? Někam ji uložit, nejlépe na místo, kde ji kdykoliv později najdete.
A když je místo šuplíku hard disk vašeho počítače? Pak si každou digitální fotku - v libovolném formátu - můžete odložit na web. Tam zůstane tak dlouho, jak budete potřebovat... a můžete na ni dát link například ze svého webu, případně ho e-mailem poslat kamarádům. Je to rychlé, jednoduché a bez jakékoliv registrace. Prostě dobré místo na odložení.

www.piccdrop.com