Tom Clancy's H.A.W.X.

Tom Clancy's H.A.W.X.
Sdílej
 

Hit ABC

V Tom Clancy's H.A.W.X. se můžete stát leteckým esem během pár minut. Létání je v něm hračka. Vše je podřízeno akční hratelnosti a výbušné atmosféře kořeněné řízenými střelami.

Nečekejte tedy žádný simulátor.

Důležitá je náplň misí a vůbec samotný pocit z létání v moderních strojích (celkem je zde přes třicet typů vytvořených dle skutečných předloh). V první polovině hry nás mise svou stereotypností poměrně nudily. Někam letět, utkat se s nepřátelskými stihači a podpořit pozemní jednotky likvidací tanků nebo vrtulníků.

V druhé části však autoři zabrali a pobavili nás úkoly, při nichž jsme museli kličkovat před smrtelnými střelami SAM, hledat i ničit vysílače a přitom se takticky vyhýbat nepřátelským radarům. Díky velmi detailnímu zpracování zemského povrchu na základě družicových snímků jsme si užili lety těsně nad zemí. Právě grafika je silnou stránkou H.A.W.X.

Letový model je velmi jednoduchý. Lehce vyhráváte souboje nebo ničíte pozemní cíle a je tedy vhodné si zvolit vyšší obtížnost hry. Během letu si lze vypnout pomocné systémy a získat tak více realističtější pocit z řízení, ale hra se při tom přesune do oddáleného pohledu kamery, který nám příliš nevyhovoval. Při hraní jsme měli pocit, že H.A.W.X. má mnoho potenciálu, který nebyl zcela využit. Ale i přesto je zde létání hodně strhující a H.A.W.X. dělá žánru leteckých arkád čest.

Hodnocení: 79%
+ atmosféra, špičkové grafické zobrazení včetně realistického ztvárnění povrchu, mnoho typů letadel i zbraní, mise v druhé polovině hry, skvělý pocit z létání, přiměřené HW nároky, multiplayer včetně kooperace v misích
- některé nudné mise, příliš snadné letecké souboje, nevyužitelné přepínaní realistického režimu letu
Výrobce: UbiSoft
Web:

(www.hawxgame.com)




Líbil se vám Tom Clancy's H.A.W.X.? Zkuste na Xboxu jeho konkurenta Ace Combat 6.


Co se hraje


Codename: Panzers Cold War
Třetí světová válka začala! Než se však mocnosti rozhodnout zmáčknout knoflík a odpálit jaderné zbraně, zkusí svůj spor vyřešit klasickým válečným uměním pomocí obrněnců a pěchoty.


To je chvíle pro vás, zkušené velitele armád.
Realtime strategie Codename: Panzers Cold War si odskočila z bojiště druhé světové války do modernějšího konfliktu.

V kampani za Spojence dostanete pod své velení proudová letadla, dalekonosné houfnice, odolné tanky i pěchotu vybavenou raketomety. Rozmanitost jednotek je vystupňována i možnostmi jejich upgradů. Pokud jste v boji úspěšní, získáváte prostředky, které lze utratit třeba za přeměnu obyčejného obrněnce na plamenometnou stvůru, vylepšit jejich odolnost vůči minám či si přivolat posily.

I mise jsou poměrně různorodé a líbil se nám hlavně design jednotlivých map. Bojovali jsme ve městech, pouštích, zasněženém Dánsku a všude jsme nejrůznější úkoly. Máte obsazený heliport nebo továrnu? Tak přivolejte posily.

Obsaďte třeba radar a získejte přehled o pozicích nepřátel. Průběh jednotlivých misí je bohužel vcelku lineární a neposkytuje dostatek taktické svobody. Tohle však vyvažuje atmosféra bojů, zvuky i luxusní grafické provedení efektů a jednotek. Codename: Panzers Cold War je pohodová akční strategie. Ve sbírce her vám ostudu dělat nebude.

Hru si lze vyzkoušet v singleplayer i multiplayer demoverzi volně dostupné na internetu.

Hodnocení: 73 %
+ svižná akční strategie, rozmanité jednotky a jejich vylepšování, design map, atmosféra bojů, pěkná grafika, multiplayer
- málo taktické volnosti zklame zkušené stratégy
Výrobce: Stormregion



Na co se těšit


The Saboteur

Název hry The Saboteur se začíná pomalu plížit do naších hlav. Dělá to přesně tak, jako Sean Devlin, hlavní hrdina nově připravované stealth-akce zasazené do druhé světové války.


Paříž je okupována nacisty a Sean sem přijede pomstít své přátele. V jednotlivých misích budete provádět sabotáže, ničit vlaky, vzducholodě nebo zabíjet vysoce postavené nacistické důstojníky. Zajímavá bude volnost hraní ve stylu GTA, mnoho postraních úkolů a také způsobů, jak je splnit. Očekáváme ponuře působivou atmosféru válečné Paříže a nespočet napínavých okamžiků při záškodnických misích.

Proč se těšit: volnost ve stylu GTA, nezvyklá atmosféra válečné Paříže, zajímavé úkoly, interakce s prostředím i postavami
Datum vydání: podzim 2009
Výrobce: Pandemic Studios
Web:

(www.ea.com/games/the-saboteur)





Herní zprávy


Max Payne 3

Tak už to je oficiální! Legenda third-person akcí Max Payne se dočká třetího pokračování. Vydání je prozatím ohlášeno na konec tohoto roku. Informace o vývoji hry můžete sledovat na oficiálním websitu -

(www.rockstargames.com/maxpayne3)



Need for Speed Shift

V ABC čísle 6 jsme si psali o Need for Speed Shift. Jak tahle závodní pecka bude vypadat na živo můžete vidět v čerstvě vypuštěném videu. U reproduktorů otočte knoflíkem volume naplno, ať pořádně slyšíte rachot motorů.
Video najdete na

(www.nfsgame.net)