Delfíni a velryby 3D

Delfíni a velryby 3D
Sdílej
 

Plachty v ohni

KNIHA - POPULÁRNĚ NAUČNÁ


Námořní lodě byly od počátku nejen plavidla určená k přepravě zboží a lidí, ale také bojové prostředek. Jejich důmyslná stavba, výzbroj, rychlost a manévrovací schopnosti rozhodovaly o výsledku bitvy - ať s piráty nebo s nepřátelskou flotilou. Historie námořní plavby a námořních bitev je proto i historií vývoje válečných plachetnic a námořní taktiky, má svoje hrdiny a legendy.

Čtivý text knihy Plachty v ohni s podtitulem Od Vikingů k Sinopu, 1000 let námořních bojů, doprovází více než 250 ilustrací, a to nejen reprodukce obrazů námořních bitev, ale i výkresy lodí, detaily konstrukce a výzbroje. Nechybějí ani schémata klíčových bitev, portréty významných admirálů, dokonce recepty oblíbených jídel britských námořníků!



HODNOCENÍ: 85 %

+ POUTAVĚ PODANÁ FAKTA, VÝKRESY A SCHÉMATA
- NUTNOST ORIENTACE V ODBORNÉ TERMINOLOGII
ALBATROS 2009, 416 STRAN
AUTOR: FRANTIŠEK NOVOTNÝ

ZDE




Futurama je tady!
TV TIP


Jestli tomu nevěříte, štípněte se! Na české televizní obrazovky se po letech naprosté ignorace dostává seriál Futurama z pera nikoho menšího než Matta Groeninga, otce legendární rodinky Simpsonů. Děj seriálu se odehrává v roce 3000, což dává jeho autorům mnohem víc prostoru, než kdyby byl ze současnosti. Zoufalý poslíček Fry se na Nový rok 2000 omylem zamrazí v kryogenické komoře, která se otevře za 1000 let. Fry se probudí v Novém New Yorku a získá novou chuť do života i nové přátele jako jednookou mutantku Leelu, Dr. Zoidberga, který vypadá jako humr, nebo robota Bendera.


KDY: KAŽDÝ DEN OD 19.00
KDE: COOL TV (DRUHÝ KANÁL TELEVIZE PRIMA)
COMEDY CENTRAL, USA
DÉLKA DÍLU: ASI 22 MINUT
AUTOŘI: MATT GROENING, DAVID X. COHEN

ONA




MŮJ FILM

Kryštof, 13 let

Nedám dopustit na akční filmy o agentu 007. Ze všech herců, kteří v bondovkách
hráli, mám nejraději Pierce Brosnana. Nejnovější Bond v podání Daniela Craiga mi ale taky nevadí.


Delfíni a velryby 3D
FILM - DOKUMENT


Tuláci oceánů, podtitulek unikátního přírodovědného dokumentu, který sleduje život nejúžasnějších savců naší planety, je zcela výstižný. Mimořádně obtížné natáčení zavedlo filmaře s odborným poradcem Jeanem- Michaelem Cousteauem téměř do všech světových oceánů - natáčelo se ve vodách od Kanady po Nový Zéland, od Francouzské Polynésie po Argentinu.

Díky formátu 3D se ke kytovcům dostanete stejně blízko jako filmaři a potápěči: zaplavete si s největšími savci, kteří kdy na Zemi žili, plejtváky, zblízka pohlédnete do očí keporkakům, zúčastníte se her a organizovaného lovu delfínů a plískavic... V zábavném filmu se navíc dozvíte spoustu zajímavostí o těchto zvířatech.
Mimo jiné i alarmující čísla, která upozorňují na stupeň jejich ohrožení.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ÚŽASNÉ DETAILY KYTOVCŮ
- MÍSTY ZDLOUHAVÉ
INTERSONIC, BELGIE 2008, 85 MINUT
REŽIE: BEN STASSEN

ZDE




Quantum of Solace
DVD - BONDOVKA


První bondovka, v níž nezazní: "Jsem Bond, James Bond." Quantum of Solace navazuje na Casino Royale (2006). Agent 007 (Daniel Craig) na vlastní pěst pátrá po tajemné teroristické organizaci, spojené s Vespeřinou smrtí. Dostane se i na stopu obchodníkovi s přírodními zdroji Dominiku Greenovi. Na své si přijdou příznivci akčních scén. Na DVD najdete i bonusy včetně dokumentů z natáčení.


HODNOCENÍ: 80 %

+ RYCHLÁ AKCE
- NEPŘESNÉ LOKACE
BONTON, VELKÁ BRITÁNIE / USA 2008, 106 MINUT
REŽIE: MARC FORSTER

JOSEF CIPRA