The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
Sdílej
 

Hit ABC

Ještě ani nevyprchal zápach spálených pneumatik z divoké arkády The Wheelman a charismatický Vin Diesel se znovu zjevuje v herním světe.


Tentokrát v pozici, kterou si vyzkoušel už před několika lety v titulu Escape From Butcher Bay - opět jako o uprchlík.

Nový Assault on Dark Athena na příběh volně navazuje, a pokud jste předchozí Butcher Bay minuli, doporučujeme si ho zahrát ještě než se pustíte do nové hry. Jednak ho jako bonus najdete na disku, jednak je to parádní kousek. Assault on Dark Athena na tom není o nic hůře. Riddick opět prchá, tentokrát před piráty, kteří se snaží zotročit celou posádku vesmírné lodi. Riddick samozřejmě neutíká jako zbabělec.

Temnou atmosféru prostorů vesmírného korábu (dostanete i mimo něj) si vychutnáte při častém plížení v tmavých chodbách. Brokovnice, samopaly i jízda v obrněném robotovi totiž přijdou ke slovu až později a v mnoha případech musíte vzít za vděk chladnými zbraněmi nebo se dokonce nepřátelské přesile zcela vyhnout.


Právě rozmanitá hratelnost s kombinací plížení, akčních přestřelek, řešení logických úkolů a drsných soubojů s bossy, a především hlášky Riddicka (Vin Diesela) vás přiková k monitoru. V podstatě neexistuje pádný důvod, proč s Riddickem neprožít další útěk do temnot.

Hodnocení: 85 %
+ atmosféra, zvuky, grafika, rozmanitá hratelnost, charisma Riddicka (Vin Diesela), dialogy, design úrovní, multiplayer
- někdy až přehnaně obtížné, občasné zakopnutí AI
Výrobce: Starbreeze Studios
Web:

(www.riddickgame.com)



Hra je vhodná pro hráče od 16 let



Co se hraje

Company of Heroes: Tales of Valor

Company of Heroes je bezpochyby jedna z nejlepších realtime strategií. V Relic Entertainment to dobře vědí, a proto nám servírují již třetí chod - datadisk Tales of Valor se třemi novými kampaněmi a několika vylepšeními.


Říká vám něco Villers-Bocage? Jde o francouzské město, kde Britové v červnu 1944 prohráli, zejména zásluhou několika tanků Tiger. V jedné z kampaní si tuto bitvu prožijete jako německý velitel obrněných monster. V další operaci ztratíte ochranu tlustého pancíře a skočíte do bitvy jako američtí výsadkáři s cílem obsadit důležitou silnici.

Poslední kampaň je německá bitva o přežití ve Falaiské kapse. Obě předchozí kampaně se soustředily na jednotlivé vojáky nebo techniku, ale Kapsa Falaise je důkaz skvělé hratelnosti Company of Heroes. Budujete jednotky, stavíte obranná postavení a bojujete na několika úsecích.

Všechny tři singleplayer kampaně jsou velmi intenzivní, ale dost krátké. Proto je podpírají tři nové multiplayerové mody. V jednom se ocitnete v bitvě pouze s tanky, druhý je založen na kooperaci hráčů a umění odolat útočným vlnám. Ve třetím budete pomocí speciálních hrdinů plnit úkoly a pomáhat tak postupu vojsk.

Pokud jste Company of Heroes propadli, s koupí datadisku Tales of Valor váhat nebudete. Jistě vás potěší, ale jako samostatný kousek nestojí za moc. Čekali jsme masivnější obsah.

Hodnocení: 65 %
+ 3 precizně zpracované kampaně, nová bojová technika i zbraně, možnost zadání přímé střelby, skvělá COH hratelnost, atmosféra, hudba i grafika, tři nové multiplayerové mody
- kampaně jsou krátké, multiplayerové mody nejsou významným přínosem, málo novinek
Výrobce: Relic Entertainment
Web:

(www.companyofheroesgame.com)