Hotel pro psy

Hotel pro psy
Sdílej
 

Hitman - Místní hrdinové

KNIHA-KOMIKS


Tommy Monaghan snad nikdy nevystrčil paty z Kotle, nejšpinavější čtvrti města Gotham. Naprostou většinu času tráví v baru U Noonana, kde popíjí pivo a s kumpány si vypráví historky o momentech, kdy byli nejblíž smrti, nebo s nimi sepisuje petici za zkrácení Supermanova účesu - elitní superhrdina přece nemůže vypadat jako hipík. Štamgasti od Noonana zabíjejí lidi za peníze, jsou to hitmani. Tommy se od nich trochu odlišuje. Kdysi se dostal do problému s mimozemšťanem, který připomínal vetřelce. Tommymu se to trochu vymklo z ruky a mimozemšťan se do něj zakousl. Tommy přežil, ale něco se stalo: od té doby má sice oči černé jako noc, ale taky umí číst myšlenky a má rentgenové vidění. Pro profesionála jeho typu to znamená velké plus. Komiks Hitman: Místní hrdinové II nabízí tři příběhy ze světa, kde jsou superhrdinové každodenní součástí života, s Tommym Monaghanem jako nejdůležitější postavou.


HODNOCENÍ: 90 %

+ AKCE, ČERNÝ HUMOR
- DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ BUDE AŽ ZA ROK
BB/ART 2005, 160 STRAN
AUTOŘI: GARTH ENNIS & JOHN MCCREA

ONA




Kozí příběh
DVD TIP


Děj prvního českého celovečerního 3D animovaného filmu se odehrává ve středověké Praze. Hlavními postavami jsou vesnický mládenec Kuba a jeho ukecaná Koza, kteří do staré metropole přijeli, aby pomohli při stavbě Karlova mostu. Brzy se však připletou i k dalším zajímavým událostem. Pomohou při zprovoznění orloje, podívají se do Faustova domu a setkají se i s katem Mydlářem. Souběžně film vypráví příběh o chudém studentovi Matějovi, který svou duši upsal ďáblu. Vedlejší příběhy se neustále prolínají s hlavním, což filmu bohužel škodí. Stává se tak nepřehledný a zbytečně překombinovaný. Film vychází ve speciální edici jako první chlupaté DVD v ČR. Nemusíte se však bát, při výrobě nebyla zraněna ani jedna koza. Jak ujišťuje režisér Jan Tománek, chlupy byly vyrobeny z příjemného syntetického materiálu.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ZAJÍMAVĚ VYKRESLENÁ STŘEDOVĚKÁ PRAHA
- NEUCELENÝ SCÉNÁŘ, TRAPNÉ VTIPY
BONTON, ČESKO 2008, 80 MINUT
REŽIE: JAN TOMÁNEK

JOSEF CIPRA




MŮJ FILM


Salome, 13 let

Ze všech herců mám nejraději Brada Pitta a miluju všechny filmy, ve kterých hraje. Ráda se ale podívám i na romantické filmy. Můj nejoblíbenější je Pýcha a předsudek.


Hotel pro psy
FILM - KOMEDIE


Existuje málo lidí, kteří psy vysloveně nemají rádi. Bohužel pěstouni Andi a jejího mladšího bratra Bruče k nim patří. Ukrývat před nimi svého psího miláčka se tak sourozencům daří stále obtížněji. V okamžiku největší krize objeví opuštěný hotel obývaný párem toulavých psů a jejich Pátek se tam hněď čití jako doma. K této trojici brzy začnou přibývat další psí ztroskotanci. A protože je Bruče talent na vymýšlení všelijakých "udělátek", má psí společenstvo v hotelu o zábavu, krmení i pohyb postaráno. Jen odchytové službě je divné, kam zmizeli všichni toulaví psi z města. Ale pak se zasekne automat, který psům v hotelu dávkuje krmení, a je zle. Hotel plný psů je objeven, psi pochytáni a odsouzeni k utracení. V závěrečném "souboji" mezi přáteli a nepřáteli psů nakonec zvítězí psi - přesvědčí početné publikum, že si lásku a peci zaslouží, a dočkají se svého skutečného pětihvězdičkového hotelu pro psy.



HODNOCENÍ: 80 %

+ ÚŽASNÉ HERECKÉ VÝKONY PSŮ NEJRŮZNĚJŠÍCH PLEMEN
- ZNAČNĚ NADSAZENÉ TECHNICKÉ SCHOPNOSTI DĚTÍ
BONTONFILM, USA 2009, 100 MINUT
REŽIE: THOR FREUDENTHAL

ZDE