Další hudebník

Další hudebník
Sdílej
 

Nokia 5130 XpressMusic: Další hudebník


Nokia 5130 navazuje na svého velmi podobného předchůdce 5310 nejenom velmi podobným typovým označením, ale i názvem. Ten napovídá, že s hudbou si bude rozumět stejně jako 5310. Přispívá k tomu povedený přehrávač, 3,5mm jack konektor a 1GB paměťová karta, která je součástí balení. Nokia nezapomněla na bluetooth ani na fotoaparát - má rozlišení 2 Mpx, chybí mu však autofocus. Dobrý dojem z přístroje nekazí ani dílenské zpracování a celkový vzhled. Lesklý povrch sice dodává 5130 eleganci dražších přístrojů, ale jsou na něm vidět otisky prstů.



HODNOCENÍ: 80 %

+ VELMI DOBRÝ POMĚR CENY A VÝBAVY
- CHYBÍ AUTOFOCUS, LESKLÝ POVRCH
VÝROBCE: NOKIA
CENA: 3000 Kč


Mobil pro děti: Samsung S3030

Výrobci telefonů se snaží vyjít vstříc všem skupinám, a tak existují mobily pro manažery nebo pro milovníky hudby. Na děti se dlouho zapomínalo a napravuje to až nyní Samsung. Od modelu S3030 s přezdívkou Tobi se sice nedá očekávat kdovíjak silná výbava, přesto překvapí. Ať už 1,3Mpx fotoaparátem, MP3 přehrávačem nebo speciálním SOS tlačítkem pro zrychlené odeslání textové zprávy. Sympatické je i průhledné okénko na zadním krytu, do kterého můžete vložit obrázek.


HODNOCENÍ: 70 %

+ SNADNÁ OBSLUHA, EKOLOGICKÉ HMOTY
- HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NEHRAJE NA POZADÍ
VÝROBCE: SAMSUNG
CENA: 2000 Kč

Ondřej Stratilík




Mr. and Mrs. Tarzan
JAVA


Tato oddechová hra nás zaujala. Příběh je poměrně jednoduchý: máte plnit různé úkoly, které dostanete od Jane. Například hledat její ztracené věci nebo utéct před včelami. Celkem vás čeká 20 úrovní.
Vše je pojato jako klasická chodička nebo skákačka s velmi dobrou grafikou a povedenými zvuky. Ovládání je netradiční, Tarzan se vlastně neustále pohybuje, vy mu dáte úvodní povel, na kterou stranu má běžet, kdy skočit nebo kdy zaútočit. Ne každému tento styl sedí, ale je to docela praktické.



HODNOCENÍ: 80 %

+ SPÁD HRY, GRAFIKA A ZVUKY
- OVLÁDÁNÍ NESEDNE KAŽDÉMU, NA JEDNOTLIVÉ ÚROVNĚ JE POUZE JEDEN ŽIVOT

Stáhněte si hru Mr. and Mrs. Tarzan do svého mobilu. Pošlete kód 613528 na číslo 907 99 80. Cena SMS je 80 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier ČR, a. s. Cena za stažená data dle tarifu operátora. Více na www.iabc.cz.


MyTheme Creator (3. část)
Po základním představení si nyní zkusíme vytvořit jednoduché schéma. Jako základ poslouží jakýkoliv oblíbený obrázek, v našem případě něco ze stránek ABC. Vyberte základní obrazovku a u položky Standby klikněte na Add. Pokud má obrázek jiné rozměry než požadované, klikněte na záložku Graphics Editor. Velikost můžete upravit na správný rozměr pomocí Resize (1). Pokud chcete jen výřez, použijte tlačítko Crop (2). My jsme zvolili Resize, který sice obrázek zdeformoval, ale stale zůstal zajímavý. Kliknutím na Save Image & Apply (3) obrázek uložte a aplikujte na schéma.