Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války
Sdílej
 

Star Wars: Klonové války

KNIHA - OBRAZOVÝ SLOVNÍK


Republika je ve válce! Nejvyšší kancléř Palpatine povolal tisíce klonových vojáků do boje proti hraběti Dookuovi a alianci separatistů. Planety se rozhodují, na kterou stranu se přikloní, galaxie je rozdělená a rozpadající se Republiku drží pohromadě jen statečné úsilí jediských generálů... Jedinečná publikace, která obsahuje 143 stran skvělého adrenalinového čtení a báječných obrázků.

Pokud máte trhlinky v tom, kdo je kdo ve Star Wars, knihu prostě musíte mít. Jestli jste však zapálení fandové a víte i to, co tvůrci této kultovní ságy zatím jenom tuší, knihu už pravděpodobně máte. A kdyby ne, máte možnost ji získat v aktuální nabídce předplatného ABC, více informací na str. 66.



HODNOCENÍ: 99 %

+ KRÁSNÉ ILUSTRACE, PŘEHLEDNOST
- PUSTIT SI OPĚT VŠECHNY DÍLY HVĚZDNÝCH VÁLEK
EGMONT, 143 STRAN
AUTOR: JASON FRY

PES




X-Men Origins: Wolverine
FILM - AKČNÍ


Komiksový hrdina Logan, alias Wolverine, na plátně vystrčil drápy už v roce 2000, kdy hrál pouze jednu z hlavních rolí začínající série X-men. Tato postava komiksového nakladatelství Marvel si však záhy získala takovou popularitu, že bylo jen otázkou času, kdy přijde samostatný film. Wolverinův příběh nás přivádí na počátek celé série a vysvětluje mnoho z jeho historie. Dovíme se, jak se zapletl do tajného o vládního projektu a jak přišel k zářivým m adamantovým drápům na rukou. Film si pravděpodobně více užijí fanoušci X-menů, ale bavit se budou i ti, kdo jsou sérií o mutantech nedotčeni. Už jen kvůli skvělým speciálním efektům a výborně natočeným akčním scénám.



HODNOCENÍ: 90 %

+ DIVOKÉ AKČNÍ SOUBOJE, RYCHLÝ SLED UDÁLOSTÍ
- URČENO HLAVNĚ PRO FANOUŠKY SÉRIE X-MEN

BONTONFILM, USA 2009, 107 MINUT
REŽIE: GAVIN HOOD

JOSEF CIPRA




Kde leží Uppsala? a Kde leží Kotěhůlky?
STOLNÍ HRA - VĚDOMOSTNÍ


Jak už napovídají podtituly her, v "Uppsale" si procvičíte zeměpis celé Evropy a v "Kotěhůlkách" uplatníte znalost našich luhů a hájů. Balení obsahuje 200 karet měst a míst. Každá karta má na rubové straně jméno města či zajímavého místa. Na lícové straně najdete podrobnější informace, jako např. erb, počet obyvatel, ale hlavně zeměpisnou šířku a délku.
Pravidla obou her jsou stejná. Zamíchaný balíček karet položíte názvy nahoru a doprostřed stolu přijde speciální karta, označující světové strany. První kartu z balíčku umístíte na kartu světových stran a ostatní kladete do kříže v závislosti na první položené kartě. Takže když bude první kartou Praha, druhou kartu Hodonín lze umístit severně, jižně, západně, nebo východně od Prahy.

Další karty kladete stejným způsobem na konec řady nebo mezi ně. Když si nejste jisti, musíte blafovat, ale riskujete tím odhalení a ztrátu bodů. Celá hra se skládá ze tří kol, na jejichž konci můžete získat body správným určením neodhalených špatně umístěných karet. Po vyhodnocení třetího kola vítězí hráč s největším počtem bodů.


HODNOCENÍ: 80 %

+ ZAJÍMAVÝ HERNÍ MECHANISMUS, ZLEPŠÍTE SI ZNÁMKU ZE ZEMĚPISU
- GRAFICKÉ ZPRACOVÁNÍ

MINDOK, POČET HRÁČŮ 2-6, OD 10 LET
DOBA HRANÍ: 20 MINUT

TOMÁŠ TVRDÝ




MŮJ FILM


Vojta, 13 let

Mám rád komedie s britským hercem Rowanem Atkinsonem. Jako Mr. Bean je nepřekonatelný. Můj nejoblíbenější film je kultovní sci-fi2001: Vesmírná odysea.