Pariah

Pariah
Sdílej
 
Se střílečkou Pariah se podíváte do daleké budoucnosti a to samozřejmě řádně vyzbrojeni. Čeká vás mnoho ostrých bitev, neobejdete se bez dobré mušky a rychlých reakcí.

Ale v Pariahu nejde jen o bezhlavé přestřelky. Ve hře tepe fyzikální engin Havok (stejně jako například v Half-Life 2) a díky němu můžete v boji využívat prostředí - padající předměty a řetězové výbuchy jsou jen začátek.

Pariah dokáže akci příjemně zbrzdit, třeba příběhovými cut-scénami nebo vás nechá pohrát si s tuningem zbraní. Každou zbraň totiž lze několika způsoby vylepšovat. Aby toho nebylo málo, kromě bitev si užijete také parádní jízdu ve futuristických vozidlech.

VYLEPŠENÝ ARZENÁL


Zbraně lze ve hře různými způsoby vylepšovat. Který kousek arzenálu je nejúčinnější?

• Bulldog

S tímto klasickým samopalem se setkáte hned na začátku. Zprvu vám nepřijde příliš kvalitní, ale používá ho většina nepřátel, a máte proto solidní přísun střeliva. Lze ho vylepšit až o tři úrovně a v té poslední se z něj stane překvapivě přesná a účinná zbraň.

• Grenade Launcher

Ve hře narazíte na poměrně mnoho nepřátel ukrývajících se za štíty. Granáty, a zejména granátomet na ně platí nejlépe. Skvělý je také upgrade granátometu, jenž vám umožní načasovat si výbuchy granátů. Šikovná věcička.

• Sniper Rifle

Odstřelovačka, klasika všech her. Avšak tady se z ní stává mega zbraň. Jeden upgrade ji obdaří zaměřovačem se snímačem tepla, takže se před vámi nikdo neschová. Další upgrade posílí její průraznost a prostřelíte tím kdeco včetně ochranných štítů.

• Rocket Launcher

Rakety se hodí v každé chvíli. Ve hře jich není mnoho, ale pokud získáte raketomet a navíc ho plně vylepšíte, můžete s ním vystřelit až na čtyři cíle najednou. Jen zaměřování pak trvá trochu déle, ale za tu legraci to stojí.

Ze hry do reality

To, co prožijete ve virtuálním světě hry Pariah, je v realitě zprostředkováno speciálním softwarem. Toto softwarové jádro hry se nazývá herní engine.

Ten si buď autoři titulu vyvinou sami, nebo zakoupí a upraví již hotové produkty. Mezi nejpoužívanější, takto předpřipravené enginy, patří Unreal Engine vyvinutý firmou Epic Games. Používá ho řada známých her včetně BioShock, Mirror's Edge, Gears of War, Medal of Honor Airborne a samozřejmě Unreal Tournament 3.
Podívejte se na

(www.unrealtechnology.com)