Den dětí s Divadlem ABC

Den dětí s Divadlem ABC
Sdílej
 
Jedno z Městských divadel pražských má stejný název jako Ábíčko. V pondělí 1. června pořádalo na Václavském náměstí den dětí, kde jste jako dárek mohli dostat i některé z výtisků ABC.


Byli jsme u toho.

Pasáž Rokoko uprostřed Václavského náměstí patřila dětem už od tří hodin odpoledne. Mramorem pokrytá chodba se změnila v balónky ověšenou promenádu, kde jste za splnění tří úkolů mohli dostat nejrůznější dárky.

Největší zájem měly děti o malovací úkol u tabule. Kolem neustále procházel klaun, takže to nakonec vypadalo tak, že více pomalované byly tváře děti než obrovský list papíru. Pro některé byl možná těžší další úkol - trefit se míčkem do otevřené pusy papírového klauna. Ale na Den dětí s Divadlem ABC tady nikdo neprohrál.

U východu jste pak kromě sladkostí a dalších dárků mohli dostat časopis ABC. Z toho měli sice největší radost kluci, ale ani jejich rodiče či spolužačky se mu "nebránili".

I když 1. června proběhlo po celé Praze více dnů dětí, Divadlo ABC se svým pohádkově-zábavným pojetím a příjemnou atmosférou ostatním vymykalo.