Battlestations: Pacific

Battlestations: Pacific
Sdílej
 

Hit ABC

Létat v letadlech, řídit obrovské bitevní křižníky, torpédoborce i ponorky, a navíc velet v bitvě ostatním jednotkám - to vše jste mohli v Battlestations: Midway.


Ještě lepší zábava vás čeká v jeho nástupci Battlestations: Pacific, který se proti svému předchůdci značně vylepšil.
Především zde máme dvě dlouhé kampaně s dobře navrženými scénáři. Jednou budete hrát za USA, podruhé za Japonce, kteří dovedou druhou světovou válku do překvapivého konce. Dalším zásadnějším vylepšením je grafika – modely lodí i letadel, ztvárnění ostrovů i vody vypadá úžasně. Hře také hodně pomohla nová možnost obsazovat ostrovy a základny na nich umístěné, což se dá skvěle využít v v multiplayerových modech.

Bojujete v letadlech, na lodích, na mapě zadáváte rozkazy ostatním plavidlům, obsazujete základny, přístavy i letiště a následně z nich vysíláte do boje další jednotky. Je to vlastně klasická RTS, při níž ale můžete skočit třeba do kabiny letadla a zúčastnit se bitvy osobně.

Bohužel ovládání, zejména vypouštění jednotek do boje ze strategické mapy, je velmi komplikované a nesedla nám ani přehnaná arkádovost při řízení letadel. Přesto atmosféra bojů, multiplayer a dobře fungující kombinace strategie a arkády dělají z Battlestations: Pacific výjimečný titul.

Hodnocení: 79 %

+ dvě dlouhé kampaně, vylepšená grafika, záživné lodní bitvy, skvělé propojení strategie i akce, obsazování základen na ostrovech, multiplayer, atmosféra
- kampaně mají pomalý rozjezd, nedoladěné ovládací rozhraní, arkádový letový model
Výrobce: Eidos
Web: www.battlestations.net

TIP: zahrajte si demoverzi: najdete ji na

(www.battlestations.net)




Co se hraje


Nintendo DS - hudební hra

Máte alespoň trochu hudební sluch? Opravdu stačí jen málo, abyste dokázali rozlišit rytmus hudby a užili si zajímavý Rhythm Paradise.


Ve své podstatě je to naprosto jednoduché - na dotykovém displeji ťukáte nebo rychle táhnete ve správný okamžik, který určíte nejen očima, ale hlavně ušima, podle aktuální melodie.

Rhythm Paradise je soubor padesátky hudebních miniher. Budete do rytmu sbírat zeleninu, dirigovat sbor, řídit výrobní linku, hrát ping pong nebo plnit červenou tekutinou roboty. Každá minihra je něčím originální a má vlastní styl udávaný rozvernou melodií, vtipem nebo zajímavou grafikou.

Přes jednoduchý princip ovládání nepočítejte s tím, že vše půjde hladce. Obtížnost se stupňuje a v mnoha hrách musíte mít pořádně vycvičený cit pro rytmus a zároveň rychle reagovat na dotykovém displeji. Pro méně hudebně nadané jedince může být obtížnost až frustrující, naštěstí těžké úrovně lze přeskočit. Rhythm Paradise je bezpochyby unikátní kousek, jenž svým způsobem osvěžuje svět konzolových her.

Hodnocení: 70 %
+ originální balík zhruba padesáti miniher, unikátní hratelnost

- časem stereotypní, někdy příliš náročné
Výrobce: Nintendo
Web:

(www.rhythmheaven.com)





Na co se těšit


Battlefield 1943

Recyklace je správná věc, ale ne v herní branži. Battlefield 1943 by však mohl být výjimkou.

Půjde o předělávku tří oblíbených map (Iwo Jima, Guadalcanal a Wake Island) z původního Battlefield 1942 do nového enginu a s několika zajímavými inovacemi.

Například prostředí bude do značné míry zničitelné - hra poběží na enginu použitého v Battlefield Bad Company. Na výběr budou tři základní třídy, Assault, Scout a Rifleman, k dispozici neomezený počet nábojů a možnosti, jak si svého bojovníka specializovat či vylepšovat systémem jakýchsi perků, nemálo podobných COD4. Pacifik znovu volá do boje!

Proč se těšit: oblíbené mapy v novém kabátu, systém vylepšování, destrukce prostředí
Datum vydání: léto 2009
Výrobce: DICE
Web:

(www.battlefield1943.com)






Herní zprávy

Další přídavky Fallout 3


Po třech přídavcích pro Fallout 3 (Operation Anchorage a The Pitt budou brzy dostupné i u nás a v češtině, těšte se na recenze!), jsou v přípravě další dva. Mají názvy Point Lookout a Mothership Zeta. Opět nás čeká průzkum nových oblastí a hromady questů.

Zloděj na obzoru


Legendární herní série Thief bude mít čtvrté pokračování! Vývoj je teprve v začátcích a ani vývojáři prozatím nepouštějí moc konkrétních informací. Sledujte tedy novou oficiální stránku

(www.thief4.com)