Povedený hudebník: Sony Ericsson W705

Povedený hudebník: Sony Ericsson W705
Sdílej
 

Povedený hudebník: Sony Ericsson W705


Nový model Sony Ericssonu z řady Walkman s typovým označením W705 je v podstatě hudební verzí modelu G705. Kromě pokročilého hudebního přehrávače s funkcemi SensMe (hudba podle nálady) a Shake control (ovládání zatřesením telefonu) přidává i přední kryt z broušeného kovu. Z dalších funkcí se můžete těšit na plnou datovou výbavu včetně wi-fi, 3,2Mpix fotoaparátu s LED přisvícením a podporou funkce GEO Tagging (do fotografií se přidává údaj o poloze). Za zmínku stojí nové prostředí zpráv založené na chatu či YouTube klient. Z výbavy tak chybí pouze GPS modul.




HODNOCENÍ: 80 %

+ ZPRACOVÁNÍ, DISPLEJ, VÝBAVA
- FOTOAPARÁT BEZ AF, VYŠŠÍ CENA

VÝROBCE: SONY ERICSSON
CENA: ASI 7500 Kč


Predator Duel
JAVA


Námět Predatora je stále oblíbený. V této klasické 2D akční plošinovce budete střídavě hrát a ničit nepřátele za majora Dukea a Predátora celkem v pěti misích. Jejich nízký počet je spolu s grafikou a zvuky největší slabinou celé hry. Grafické prostředí je celkově stereotypnější než v jiných obdobných hrách a celková doba hry je v závislosti na vašem umění okolo jedné hodiny. Naopak silnou stránkou jsou nepřátelé a chytré nástrahy.


HODNOCENÍ: 60 %

+ NÁSTRAHY A NEPŘÁTELÉ
- KRÁTKÉ, PRŮMĚRNÁ GRAFIKA A ZVUKY


První z rodu: Samsung i7500

ANDROID

Postupně se přece jen začíná objevovat stále více přístrojů s novým operačním systémem od společnosti Google s názvem Android. Prvním telefonem od korejského výrobce je model i7500. Na vynikajícím - dotykovém displeji s rozlišením 320 x 480 bodů si vychutnáte nejen videa a a fotografie z 5Mpix fotoaparátu, ale jistě i on-line aplikace od Googlu. Navíc díky datové výbavě čítající wi-fi nebo UMTS (včetně HSDPA) nebudete rozhodně dlouho čekat na jejich zobrazení a stažení. Ani pohyb na neznámém místě nebude problém, nechybí totiž vestavěný GPS čip.

HODNOCENÍ: 90 %

+ OS ANDROID, VÝBORNÁ VÝBAVA A DISPLEJ
- ŽÁDNÁ HW KLÁVESNICE

VÝROBCE: SAMSUNG
CENA: ASI 8000 Kč (V PRODEJI OD ČERVNA 2009)


MyTheme Creator (5. část)
SCHÉMATA


(Mytheme Creator)



Po minulém díle máme již pozadí a barvy na standby obrazovce. Tímto by mohla být hotová, ale můžeme dodělat také horní a spodní lištu. Využijeme přitom tentýž obrázek. Má zcela jiné rozlišení, a tak jej přidáme na záložce Graphics Editor. V něm vybereme položku Standby Statusbar (1), klikneme na Open (2) a vybereme obrázek. V Adjustments jsem nastavil Crop (ořez) a Center + Top (3). V položce Effects jsem nastavil Blur (rozostření -4). Nakonec obrázek uložíme pomocí Save Image & Apply (5). Po uložení celého schématu se změny projeví. Podobně můžeme pokračovat i pro spodní lištu (Standby Softkey).