Sims 3 - Váš virtuální svět

Sims 3 - Váš virtuální svět
Sdílej
 
Staňte se flirtujícím kosmonautem, šetrným zlodějem nebo romantickým králem večírků. Můžete být kýmkoliv!


Dlouho nás bombardovaly nové datadisky pro The Sims 2, až se zdálo, že dvojka zůstane navěky. Naštěstí se tak nestalo a vydání The Sims 3 je jednou z nejdůležitějších herních událostí tohoto roku.

The Sims jsou neobvyklá simulace života postav, které si sami vytvoříte, přikazujete jim, kdy mají jíst, spát, konat potřebu, chodit do práce, a postupně z nich vytváříte úspěšné osobnosti. Neméně důležitou činností je seznamování, randění, plození dětí i zábava. Váš simík musí být spokojený po všech směrech. Sim dokonce stárne a může také zemřít. To je život a The Sims jsou o životě. Jeho simulace je ve třetím díle ještě vylepšená.

Kráska, nebo zvíře

Lehké změny najdeme už při tvorbě postavy. Vzhledu nemá přehnaně mnoho prvků, ale můžete je snadno obarvovat a různě editovat. Stále si lze vytvořit chlapíka nebo holku od batolete po dědu, od hubeného zrzavého pankáče po tlustého suchara v saku. Nebo něco mezi. Neméně zajímavá je volba vlastností.

Dospělému simíkovi lze přiřadit až pět různých vlastností (neurotik, počítačový mág, lenoch, abiciózní apod.) a na jejich základě se následně vygeneruje životní cíl. Ten je určující linkou vašeho snažení. Pokud chcete být třeba rockovou hvězdou, nebudete navštěvovat vojenskou školu, ale začnete se co nejdříve učit na kytaru.

Žijte a plňte si přání

Kromě základního cíle života se v průběhu hry generují různá simova přání. Třeba chce koupit počítač, dostat v práci přidáno nebo mít nějaký vztah. Pokud mu to splníte, což není vždy snadné, obdržíte speciální body celoživotního štěstí. Za tyto body pak získáte třeba bezplatné návštěvy kina, simík nebude tak často potřebovat na záchod a mnoho jiných šikovných zlepšení.

Nejzásadnější inovací hry jsou dvě otevřená a žijící města. Ve městě Sunset Valley (nebo zdarma stažitelném Riverview) se volně pohybujete a cítíte, jak to zde žije. Například při návštěvě pláže se na ni nepřenesete skokem, ale prostě k ní dojdete, cestou pokecáte s jinými simy, seznámíte se s pěknou černovláskou nebo si odpočinete v parku. The Sims 3 nepřinesli mnoho výrazných změn. Jsou spíš jen další vývojový prvek série, který se však bezvadně hraje.

Hodnocení: 90 %
+ dvě žijící a volně přístupná města, jednoduché ovládání, rozsáhlé možnosti editování postav i objektů, systém životních cílů, vylepšování postav pomocí splněných přání, on-line komunita, celkově vyladěná hratelnost, zábava na měsíce
- málo výrazných změn proti předchozímu dílů
Výrobce: EA Maxis
Web:

(http://thesims3.ea.com)





Holčičí hra?


The Sims jsou jedna z mála her, které velmi aktivně hrají i holky. Ani kluci si však hru neodepírají. Zatímco holky si v The Sims užijí především zkrášlování příbytků, strojení postav i zahradničení, kluci budují kariéru, hromadí majetek, kupujou auta či pořádají večírky. Obě pohlaví najdou společnou řeč při svádění a milostných radovánkách.


Série The Sims se celkem prodalo více než 100 milionů kopií. To je rekord, který nemá v herní oblasti obdoby.



Magnus je výborný rockový hudebník, což znamená dvě věci: mladí jeho hudbu milují, starší jeho kravál nemohou vystát



Zack Houston, atlet po kterém jedou všechny Simky v okolí. Žádnou z nich, ale nemůže pozvat k sobě domů, protože tam má nepředstavitelný svinčík



Marcela Badeau je sympatická a příjemná sousedka, s jednou malou vadou: krade všechno co vidí, je totiž kleptomanka



Nigel Roberts je oblíben u všech Simek v okolí. Bohužel pro Nigela, u Simek všech věkových kategorií



Kim Kent je nadaná malířka, jejíž největší starostí je, který z zástupu nápadníků je pro ní ten nejlepší



Saffron Smith je vynikající kuchařka. Do vaření je ale občas tolik zabraná, že nedává pozor a místo kulinářské senzace všechno skončí katastrofou