To byla jízda! Den skateboardingu s ABC

To byla jízda! Den skateboardingu s ABC
Sdílej
 
Jedinečná akce, kde jste si s ábíčkem a profesionálními jezdci mohli zajezdit i vy!


Kolem jedné hodiny odpoledne byl strašnický skatepark už slušně zaplněn malými skateboardisty, na betonových "schodech" posedávali diváci a užívali si parádního počasí a hudby. Vehicle Team měl krapet zpoždění a jejich exhibice začala asi o hodinu později. Jindy by to byl nejspíš problém, ale tohle byla skateboardingová akce, takže stres zůstal před branou skateparku.


U skateboardingu totiž jde hlavně o to si zajezdit, pobavit se a být v pohodě. Exhibice Vehicle Teamu stála za to.

Svoje umění předvedl kompletní Vehicle Team, jmenovitě: Tomáš Vintr, Dan Kašpar, Jakub Jiruška, Michal Suchopár, Tomáš Kadlc, zraněný Martin Pek se ujal role speakera a komentoval triky kolegů.

Jízdu si pochvalovali i návštěvníci. "Nejvíc mě bavila ta exhibice," prozrazuje dvanáctiletý David. "Skvělá byla taky autogramiáda a rozdávání dárků, chytil jsem peněženku," dodává jeho kamarád Jakub.

Ukaž, co umíš!


Po exhibici přišel na řadu křest DVD Tomáš Vintr - ABC škola skateboardingu, kvůli kterému celá tahle taškařice vznikla. V provizorním stánku uprostřed skateparku, napěchovaném malými skateboardisty, pokřtili Tomáš Vintr spolu se
Podepisovalo se všechno, co měli návštěvníci po ruce: DVD, kšiltovky, trička, skateboardy a ruce. Po podpisovém maratonu, přišlo na rozdávání dárků a v jednom z bazénů nastala přímo mela.
šéfredaktorkou Mirkou Volfovou DVD a začala autogramiáda Vehicle Teamu.

Natěsnali se do něj snad všichni návštěvníci a jako o život chytali peněženky, trička nebo kšiltovky se skateovými motivy. I přes to, že dárků nebylo málo, jen se po nich zaprášilo a kdo chtěl získat něco dalšího, musel ukázat co umí. Tomáš Vintr spolu s kolegy z Vehicle Teamu vyhlásili volné jízdy pro naše čtenáře, přičemž nejlepší triky odměňovali hodnotnými cenami.

Budou další?


"Já jsem vůbec nevěděl, že v Praze takovýhle děti jsou. Sešli se tady skateboardisti, který z toho fakt mají radost. Rozdali jsme jim zadarmo věci, udělali jsme pro ně soutěže, fakt to stojí za to!" Tomáš Vintr ze sebe dostával toto shrnutí celého dne docela dlouho, pečlivě totiž sledoval všechny jezdce a povzbuzoval je k dalším a dalším triků. "Počkej, on si zlomil skejta? On to zlomil?! Jestli to zlomil, tak mu něco dáme... a tenhle až udělá to Wallie 50, tak mu taky něco dáme!"

Sledoval stále situaci a dostat z něj nějaké hodnocení nebylo jen tak. "Je to skvělá akce a bylo by fajn udělat další, protože přesně splnila svůj účel. Lidi z toho mají radost, užívají si den, žádný stres, dobrá nálada, vyšlo nám i počasí, takže já z toho mám určitě velkou radost!"