Africké dobrodružství 3D: Safari na Okavangu

Africké dobrodružství 3D: Safari na Okavangu
Sdílej
 

Emily Strange

KNIHA - KOMIKS


Emily je ztracené, znuděné, temné a konečně i divné (anglicky strange) děvče, které si žije ve svém vlastním světě, do něhož si nenechá od nikoho kecat. Nyní do něj ale můžete nahlédnout ve třech příznačně pojmenovaných kapitolách: Ztracená, Temná a Znuděná. Ale pozor: vše jen na vlastní nebezpečí! Emily se v nich velmi podivnými způsoby snaží zabít všeobjímající nudu (třeba opravdu zvláštním interview s punkovou kapelou Damned na hřbitově), zůstat co nejtemnější (používá opalovací krém s faktorem 1000) a taky ztracená.

Ostatně Ztrátex je její neoblíbenější obchod. Emily Strange není pro každého, pokud ale máte rádi absurdní a naivně morbidní humor, ze kterého občas nebudete vědět, kde vám hlava stojí, je dost možné, že si ji zamilujete. Stejně jako miliony čtenářů po celém světě.


HODNOCENÍ: 60%

+ SKVĚLÉ ILUSTRACE, TEMNÉ REKLAMY A NUDNÉ INZERÁTY MÍSTY

- AŽ MOC "NUDNÉ, ZTRACENÉ, TEMNÉ" A NESROZUMITELNÉ
ALBATROS 2009, 152 STRAN,

AUTOR: ROB REGER
PŘEKLAD: PETR ONUFER

ONA





Africké dobrodružství 3D: Safari na Okavangu
KINO - DOKUMENT


Víte, jaké to je, když sedíte v úzké vratké kánoi mokoro, kterou jihoafričtí domorodci dlabou z jediného kmene, a na dosah ruky kolem vás prochází vodou stádo obrovských slonů? Jestli půjdete na trojrozměrný film o deltě řeky Okavango, poznáte to takřka na vlastní kůži a budete mít co dělat, abyste zůstali v kině v klidu sedět. V těsné blízkosti slonů, krokodýlů a lvů totiž lehce zapomene, že je to jen film. Na člunu řítícím se po vodní hladině budete uhýbat švihajícím stéblům rákosů a zatajovat dech, abyste náhodou nevyplašili vzácnou ketupu Peliovu při nočním lovu ryb. Zkrátka, díky 3D technologii se z kina přenesete do "skutečné" africké divočiny a velmi zblízka se seznámíte se zvířaty, která dosud znáte jen z obrázků nebo zoologických zahrad. A nakonec se vám z té Afriky ani nebude chtít odejít.



HODNOCENÍ: 98%

+ DYNAMIKA FILMU, PŘIBLIŽUJE DIVÁKŮM I MÉNĚ ZNÁMÉ DRUHY AFRICKÝCH ZVÍŘAT
- KONČÍ AŽ PŘÍLIŠ BRZY IMAX CINEMA CITY, 40 MINUT

REŽIE: BEN STASSEN

ZDE





Velké nesnáze v Malé Číně
BLUE-RAY


Blue-ray je nástupnické médium po DVD. Vyvinula ho firma Sony a jeho pojmenování (v češtině modrý paprsek) souvisí s barvou světla používaného ke čtení zápisu z disku. Své oblíbené filmy si na něm můžete vychutnat v luxusním rozlišení 1920×1080 bodů za zvuku 7.1. Technologie Blue-ray obléká do nového kabátku i starší perly, jako jsou Velké nesnáze v Malé Číně. Hrdinovi Jacku Burtonovi (Kurt Russel) v čínské čtvrti ukradnou náklaďák, jeho příteli Wangovi pro změnu unesou dívku. Nesourodá dvojka se proto pouští do podzemí, aby s pomocí karate a suchých hlášek porazili 2000 let starého čínského démona Lo Pana.


HODNOCENÍ: 80%

+ KVALITNÍ AKCE, HLÁŠKY KURTA RUSSELA
- ZASTARALÉ TRIKY
BONTONFILM, USA 1986, 99 MINUT
REŽIE: JOHN CARPENTER

ADAM HÁJEK





Oči na stopkách
KOUKEJTE KOLEM SEBE


Každý nemusí být zrovna literát, ale když už se člověk chystá něco vyvěsit do veřejného prostoru, mohl by se alespoň s někým poradit. Nestalo by se pak, že musíte každý den chodit kolem několikametrové cedule plné hrubek. Ve slově výjimka je, jak jistě všichni víte, výjimka a píše se výjimka, nikoliv vyjímka a slovo interiér se píše s čárkou. Koukejte se kolem sebe, a cokoliv vás zaujme, vyfoťte a fotku pošlete na adresu: ondrej.horak@ringier.cz a do předmětu napište OČI. K fotografii vždy uveďte své jméno, věk a místo, kde jste ji pořídili.

ONDŘEJ HORÁK