Konzervativní pracant

Konzervativní pracant
Sdílej
 

Konzervativní pracant

Nokia E52


Síla modelu Nokia E52 je především v kombinaci užitných vlastností a střídmého vzhledu. Klasická konstrukce bez designérských výstřelků bude pro mnoho uživatelů jistě plusem.
Také displej ničím neurazí. S rozlišením QVGA a 16 miliony barev si na něm můžete plně vychutnat dnes již velmi dobře známé prostředí OS Symbian 9.3 se všemi jeho přednostmi i nedostatky. Výrobce nevynechal nic podstatného, a tak se můžete těšit na kompletní datovou výbavu včetně HSDPA a wi-fi, bluetooth nebo podporu paměťových karet. Chybí autofocus u 3Mpix fotoaparátu.


HODNOCENÍ: 80%

+ STŘÍDMÝ VZHLED, VÝBAVA
- CHYBĚJÍCÍ AF, VYŠŠÍ CENA

VÝROBCE: NOKIA
CENA: ASI 8000 Kč



Gem Drop Deluxe
JAVA

Hru Tetris známe asi všichni. Na první pohled je jasné, že Gem Drop Deluxe je další variace na toto téma. Přesto je dostatečně inovativní.

Zde se k zemi snáší vždy jen jeden drahokam různé barvy a typu, vaším úkolem je složit k sobě alespoň čtyři stejné kusy. Jednotlivé úrovně navíc mají rozdílný cíl, v jedné máte například vydržet určitý čas, v jiné zase celkový počet kamenů. Pokud se zaseknete v nějaké úrovni, můžete využít jednu ze tří "zkratek" a jít dál.



HODNOCENÍ: 80%

+ POVEDENÉ INOVACE, GRAFIKA
- ZÁKLADEM JE STÁLE JEN TETRIS
Stáhněte si hru Gem Drop Deluxe do svého mobilu. Pošlete kód 613851 na číslo 907 99 80.

Cena SMS je 80 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier ČR, a. s. Cena za stažená data podle tarifu operátora. Více na www.iabc.cz.



Levný hudebník

HUDEBNÍ MOBIL

Sony Ericsson W395


Elegantní, levný a rychlý, to jsou klíčové vlastnosti nového hudebníka od Sony Ericssonu, modelu W395. V kvalitně provedeném stříbrném těle naleznete vše potřebné pro přehrávání hudby.
A tak kromě přiložených dobrých sluchátek můžete využít i velmi hlasité stereo reproduktory, nechybí 1GB karta v balení a samozřejmě kvalitní walkman přehrávač. Další výbava je již standardní v dané třídě. Nejvíce však mrzí některá omezení.
Příkladem může být bluetooth, přes který nelze přijímat a odesílat aplikace/hry, nebo chybějící podpora telefonu PC Suitem.




HODNOCENÍ: 70%

+ KVALITNÍ PROVEDENÍ, RYCHLOST, CENA A VÝBAVA
- OMEZENÍ FUNKCÍ, NA KTERÉ JSOU UŽIVATELÉ SONY ERICSSONŮ JIŽ ZVYKLÍ

VÝROBCE: SONY ERICSSON
CENA: ASI 3500 Kč



My Theme Creator (6. část)
SCHÉMATA


(Mytheme Creator)



Úvodní obrazovku máme dokončenou a můžeme postupně přidávat obrázky na dalších položkách Desktop - Navigation Screen... V mém případě jsem na pozadí vybral stejný obrázek jako u úvodní obrazovky, ale není zde žádné omezení. Jediné, co je potřeba mít na paměti, je budoucí čitelnost písma, tedy kombinace vhodného obrázku a barvy písma, případně barvy pozadí. Právě z tohoto důvodu jsem u položky Background obrázek rozostřil v Graphics Editoru nástrojem Blur (1). Zároveň jsem si z původního obrázku s pomocí ořezu (3), efektu Blur (1) a Border (2) vytvořil i položku Highlight Small.