Ghostbusters: The Video Game

Ghostbusters: The Video Game
Sdílej
 

Hit ABC

Po New Yorku se prochází panák velikosti King Konga s námořnickou čepicí na hlavě, z kanálů vytéká sliz a všude se rojí podivná stvoření.


Koho byste pro tuhle chvíli zavolali na pomoc? Jasně, krotitele duchů! Po dvou velmi úspěšných filmových adaptacích se k nám příběh trojice nezaměstnaných parapsychologů dostává jako hra a jejich jménu rozhodně nedělá ostudu.

Máte-li rádi oba filmy Krotitelé duchů, dostane vás i tahle hra. Ocitnete se v ní jako nová posila protiduchařského týmu a s původními členy se vydáte zachraňovat město. Užijete si slizometů, protonových paprsků (pozor nekřížit!), skvělých hlášek Petera Venkmana alias Billa Murraye i lekavých okamžiků při pátrání po slizských potvorách.

Při bitvách s duchy rozmlátíte na cimpr campr knihovnu, muzeum a mnoho dalších lokací známých z filmů. Přidejte si dabing původních herců, originální hudbu i zvuky a je jasné, že žádný fanda filmových krotitelů nemůže odolat.

Pokud filmovou předlohu nebaštíte, z hráčského hlediska jde o obyčejnou koridorovou akci prokládanou cut-scénami. Máte vcelku málo zbraní, souboje s duchy se rutinně opakují a ani ovládání hrdinů není dořešené. Ghostbusters: The Video Game táhnou především filmovou atmosférou, a to se jim vede na jedničku.

Hodnocení: 80%
+ filmová atmosféra, dabing původních herců, vtipné a napínavé chvilky, pěkná grafika, solidní destrukce prostředí
- po čase stereotypní lovení duchů, linearita, málo zbraní
Výrobce: Terminal Reality
Web: www.iabc.cz

Poznámka: V Evropě je prozatím dostupná pouze verze pro Playstation. Ostatní platformy se duchů dočkají až ke konci roku.



Co se hraje
Pat a Mat
Hlavní hrdiny této hry není nutné představovat. Legendární nešikové si tentokrát odskočili z televizní obrazovky na počítače a v jejich konání jim budete napomáhat vy osobně.


Centauri Production plánují vydávat jednotlivá dobrodružství epizodicky a tak zde najdete pouze jedinou epizodu.

V ní se Pat a Mat chystají vyjet na dovolenou, avšak hned za vraty píchnou kolo. Při opravě auta ovládáte libovolně Pata i Mata, zadáváte jim úkoly a oni se je snaží provádět. Mnohokrát na to musejí spojit síly. Líbila se nám autentičnost vzhledu postav, originální hudba i skvělá grafika. Hratelnost je velmi jednoduchá a uspokojí spíše mladší hráče.

Po dohrání první epizody dobrodružství nekončí. Pat i Mat pro vás připravili několik miniher, včetně zábavného minigolfu, který lze hrát ve více lidech a s různou obtížností.


Povedený minigolf následují dvě, o fous méně zábavné činnosti - virtuální skládání puzzle a focení nešiků, při němž si procvičíte paměť. A tím jsme na konci výčtu obsahu. Jednotlivé epizody by měly stát 300 Kč, což sice není mnoho, ale i přesto jsme čekali, že budou obsahovat víc. Pat a Mat vás příjemně pobaví na jedno odpoledne.

Hodnocení: 59%
+ autentická atmosféra seriálu Pat a Mat, zábavný minigolf i pro více hráčů, nízká pořizovací cena
- jen jedna epizoda, celkově málo obsahu
Výrobce: Centauri Production
Web: www.iabc.cz



Na co se těšit


Assassin’s Creed 2

Pekelný stroj času nás v minulém roce zavedl do temného středověku, kde jsme v roli Altaira mordovali zločinecké vládce a panovníky.

Druhý díl Assassin’s Creed se bude odehrávat o tři sta let později ve starověké Itálii. Altaira vystřídá šlechtic Ezio a jistou stereotypnost v plnění úkolů by měla nahradit jejich rozmanitost.

Těšit se můžeme na otevřený svět plný postav s nabídkou vedlejších úkolů, dech by nám mělo sebrat nové AI a také třeba vynálezy od slavného Leonarda da Vinciho. V Assassin’s Creed budeme totiž moci i omezeně létat.

Proč se těšit: různorodost úkolů a mnoho vedlejších questů, otevřený svět a volnost pohybu, vynálezy od Leonarda da Vinciho, nové zbraně, příběh
Datum vydání: podzim 2009
Výrobce: Ubisoft
Web: www.iabc.cz


Herní zprávy

Forza Motorsport 3


Nad druhým dílem této závodní pecky jsme se rozplývali a trojka nás téměř jistě dostane na kolena. Čeká nás 400 unikátních vozů s propracovanými interiéry, lepší grafika, realistické chování aut a kupa dalších vylepšení. Forza Motorsport 3 vyjde letos na podzim. Více na

(www.forzamotorsport.net)



Konec gamepadů a klávesnic?


Na začátku června byl na výstavě E3 představen zajímavý koncept ovládání her s názvem Project Natal. Vše spočívá ve speciálních senzorech, které snímají celé vaše tělo, jeho pohyby i třeba zbarvení hlasu. Jestli vás zajímá víc, mrkněte se na YouTube.com. Klíčová slova jsou: E3 2009 Project Natal Xbox 360.