Taneční Den s ABC

Taneční Den s ABC
Sdílej
 
Celoprázdninová táborová akce Den s ABC pokračovala první červencový týden na tanečním soustředění v Kunčicích pod Ondřejníkem.

Do rozlehlého rekreačního areálu na svahu beskydského Ondřejníku přijíždíme v době oběda. Čekáme hlasitou hudbu, ale zatím je z otevřené jídelny slyšet jen ťukání příborů do keramických talířů.


"Teď bude polední pauza, děcka přece nemůžou pořád tančit," vítá nás u nástěnky s denním režimem a fotkami všech vedoucích instruktorka Tereza Silbernáglová. Na zdejším Tanečním létě Agentury 7 má na starosti výuku břišních tanců.
Kromě toho se tu děti učí třeba hip-hopový tanec či MTV dance. Lekci moonwalku na počest Michaela Jacksona tu nebudete vyučovat? "To nás ještě nenapadlo," směje se Tereza.

Z jídelny se mezitím trousí hloučky holek, kluci tady skoro nejsou vidět. "No jo, jsou tady v oslabení. Z tři sta tanečníků je tu jen padesát kluků," vypočítává Tereza. Ale přece jen - dole pod chatkami si dva kluci kopou míčem. Mnohem větší hluk ale přichází z pískového hřiště, kde několik holek hraje volejbal.

Unavenou dusnou odpolední atmosféru roztrhne až skladba Harder, Better, Faster, Stronger s vokálem rapera Kanyeho Westa, která se po celém areálu rozléhá z improvizovaného tanečního sálu vytvořeném v prosklené společenské místnosti.

V jedné části se tu instruktoři učí choreografie do svých workshopů, na opačném konci se už rozcvičují i děti. Jejich pozornost se soustředí na zpoceného Marka z Plzně. Předvádí tu ostré brekdancové kreace - chodí po rukou nebo dělá přemety. "Počkejte," řekne mi, když zpozoruje, že fotím.

Za chvíli přiběhne se zimní čepicí, nasadí si ji na hlavu a jako káča se roztočí se na podlaze. "Tančím dva roky," říká mi udýchaně. "Kromě breaku dělám i electrodance," předvádí další kreace.

Ti kdo neodpočívají, zkoušejí mezi chatkami další cviky. Jako třeba tři holky, které se učí stojku. "Moc nám to ještě nejde," smějí se. Taneční tábor však teprve začíná, času na to mají dost.