Theatre of War 2: Africa 1943

Theatre of War 2: Africa 1943
Sdílej
 

Hit ABC

Jako kdyby nebylo málo tepla z ostrého afrického slunce a rozpálené pouště...


V roce 1943 se severní Afrika navíc zahřívala výbuchy i střelbou posledních urputných bitev mezi Spojenci a německým Afrika Korps pod velením generála Rommela. Než Němci nadobro ukončili snahy o ovládnutí písečné krajiny, svedli boje v průsmyku Kasserine a v okolí několika tuniských měst. Ve strategii Theatre of War 2 si bitvy můžete zopakovat pod svým velením a změnit jejich průběh.


Ale pozor! Tohle není hra pro strategické zelenáče. Zbraně i jejich účinnost, chování jednotek a mnoho dalších aspektů bitvy je zde velmi realisticky simulováno a budete muset pečlivě plánovat a rozmýšlet každý rozkaz. Některé boje jsou opravdu náročné, což může mnoho hráčů odradit. Ti ostatní si užijí výborně navržené a skutečností inspirované bitvy s parádně graficky ztvárněnými modely tanků, zbraní i prostředí.

Kdo zná první díl, ocení vylepšené chování vojáků řízených počítačem, možnost obsazovat a ničit budovy. Africké dobrodružství je bohužel poměrně krátké (celkem patnáct misí rozdělených do kampaní za Spojence a Němce) a multiplayer ne zcela doladěný. Hra dá také pořádně zabrat vašemu hardwaru. Libujete-li si však ve válečných strategiích a cítíte se jako zkušený generálové, Theatre of War 2 je skvělá výzva i zábava.

Hodnocení: 74 %
+ graficky pěkné prostředí i modely arzenálu, napínavé bitvy, dobře bojující AI vojáci, skvělé ozvučení a celková atmosféra bitev
- pro někoho až příliš obtížné, vysoké HW nároky, nedoladěný multiplayer, málo misí a map
Výrobce: Maddox
Web:

(www.battlefront.com)




TIP: Zkuste demoverzi, kterou najdete na domovské stránce hry.


Co se hraje

Trainz Simulator 2009: World Builder Edition


Virtuální vlakové simulátory v sobě mají podivnou přitažlivost. Zdánlivě se v nich nic neděje, nestřílí se, nic nebouchá. Jenomže populárnost série Trainz Simulator dokazuje, že pohodová hratelnost a hlavně silný pocit z reálného řízení všech možných druhů vlaků dokáže přitáhnout velkou komunitu fandů.

Trainz Simulator 2009 je výsledek osmiletého vývoje této série a musí zákonitě nadchnout všechny železniční maniaky. A nejen je.

I nás zcela nečekaně a zákeřně chytlo řízení lokomotiv od klasických parních dědoušků přes děčínský osobní vlak až po silné americké, rakouské i australské rychlíky protínající nekonečné dálavy vysokou rychlostí. Pokračování přineslo zejména nové grafické vylepšení krajiny i některých interiérů kabin včetně detailnějších ovládacích prvků. Možná jsme čekali hezčí krajinu i města, přesto jde o zásadní pokrok série.

Bylo vylepšeno také on-line rozhraní hry, přes které si nyní budete snadněji prohlížet další obsah vytvářený komunitou, dočkali jsme se vyladění realističnosti modelů chování vlaků a několika dalších drobností. Trainz Simulator 2009 nesedne každému, je to simulátor cílený na kované virtuální mašinfíry, ale svou práci vykonává bezvadně.

Hodnocení: 70 %
+ stovky různých vlaků i prostředí, variabilní úkoly v misích, rozsáhlá komunita hráčů a mnoho stažitelného obsahu, vytváření vlastních tratí, vylepšená grafika
- uspokojí zejména železniční nadšence, grafika jako celek lehce zaostává

Výrobce: Auran
Web:

(www.ts2009.com)






Na co se těšit

Mass Effect 2


První Mass Effect se stal jedním z nejlepších RPG, jaké jsme kdy hráli. Dvojka nás vystřelí ještě hlouběji do vesmíru a provede nás epickým příběhem boje kapitána Sheparda s predátorskými Reapery, jehož konec bude záležet na vašich rozhodnutích (autoři vysílají signály i o možné smrti Sheparda).

Jednou z novinek bude například živější vesmír, v němž budete navštěvovat desítky planet obsahující různé postranní úkoly. Těšte se také na svou mateřskou loď Normandii, tentokrát otevřenější a propracovanější, nové postavy, zbraně a famózní vesmírné dobrodružství.

Proč se těšit: nové postavy, planety, zbraně, živější vesmír i mateřská loď, strhující příběh s dokonalou atmosférou
Datum vydání: leden 2010
Výrobce: Bioware
Web:

(http://masseffect.bioware.com)





Herní zprávy


America’s Army 3

Bezplatná multiplayerová hra America’s Army 3 je na trhu! Skvělá zpráva, že? Horší je, že je zatím poměrně plná chyb, a přitom tým původních vývojářů byl už rozpuštěn. Zajímavá situace. Jsme zvědaví, jak to s touto jinak kvalitní i realistickou střílečkou dopadne. Více na

(www.americasarmy.com)


Foto

Sam Fisher znovu v akci

Výstava E3 přinesla mnoho zajímavých informací včetně znovuoživení Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction, o kterém nebylo dlouho známo nic nového. Teď už je jasné, že agent Sam Fisher se chystá vyrazit do akce na konci tohoto roku. Podívejte se na

(http://splintercell.us.ubi.com/conviction/)