Call of Juarez: Bound in Blood

Call of Juarez: Bound in Blood
Sdílej
 

Hit ABC

Zaplivané saloony, drsní kovbojové, indiáni a divoké přestřelky. To všechno a ještě více najdete ve střílečce Call of Juarez: Bound in Blood.


Již podruhé se s tímto titulem podíváme do hrami nepříliš probádaného období, na divoký západ. Tentokrát v postavách dvou bratrů (Thomas a Ray), kteří se díky jistým okolnostem stanou štvanou zvěří. A co by to bylo za western, kdyby v příběhu nehrála svou roli i svůdná žena.

Nejen solidní příběh vyprávěný výbornými cut scénami dělá z Call of Juarez: BiB dobrou hru. Máme tu skvělou grafiku a design lokací, z nichž divoký západ čpí na sto honů. Dalším plusem je akce. Její rozmanitost i přesné dávkování dokonale zakrývají fakt, že se v podstatě jedná o striktně lineární a tunelovitou střílečku.

Zúčastníte se bitev ve válce Severu proti Jihu, pokusíte se přežít přestřelky ve městech Ameriky i Mexika, budete jezdit v dostavníku i na koni a uhánět zaprášenou pouští.

Hra vás neochudí ani o klasické westernové souboje, v nichž ovládáte pistolníkovu (vaši) ruku tak, abyste stihli tasit dříve než protivník. Singleplayer příběh není sice moc dlouhý, což kompenzují boje pro více hráčů s několika zajímavými herními mody. Například jedna strana musí vyloupit banku a ukrást koně, druzí jim v tom brání. Call of Juarez je zkrátka parádní herní western.

Hodnocení: 85%
+ skvěla a rozmanitá hratelnost, grafika a design prostředí, dobrý příběh, multiplayer
- místy až moc arkádová střílečka, kratší singleplayer, AI není silný protivník
Výrobce: Techland
Web:

(www.callofjuarez.com)






Co se hraje

9th Company


Jste v hrách už trochu unaveni neustálým opakováním tématu druhé světové války?

Boje sovětských vojsk v Afghánistánu v osmdesátých letech, jichž se zúčastníte v realtime strategii 9 th Company, by tedy mohly působit jako osvěžující drink v letním horku. Zčásti tomu tak je.

V jednotlivých bitvách kampaně válčíte moderními zbraněmi (dobře známými třeba z ArmA II) a hratelnost je zaostřena na detailní ovládání každého vojáka nebo jednotlivého tanku. Před bitvou si můžete navíc své bojovníky vybavit speciálním arzenálem (miny, raketomety) a přidat jim například možnost zavolat podporu dělostřelectva.

Přestože některé bojové situace vyžadují zadávání rozkazů jen vybraným jedincům, ve většině misí stačí postupovat se všemi jednotkami hromadně a pouze dbát větší opatrnosti. Jakmile pěšáci spatří nepřítele, zadáte jim zalehnutí a pošlete vpřed obrněnce nebo nepřítele zasypete dělostřelectvem.

9 th Company má pěknou grafiku, hezké modely techniky, nezvyklé prostředí bojů a má šanci vás na jedno odpoledne pobavit (multiplayer není), ale jinak to je pouze obyčejná realtimová strategie.

Hodnocení: 55%
+ nezvyklé prostředí, solidní grafika, propracované modely techniky, rozmanité úkoly v misích, občas nutné strategické přemýšlení
- zaostření na každého vojáka se nevyvedlo, časem stereotypní způsob postupu, AI neposlouchá, jak by mělo
Výrobce: Lesta Studios
Web:

(http://tinyurl.com/6kqasu)





Na co se těšit

Battlefield: Bad Company 2


Kdo vlastní Xbox360 nebo PS3, měl šanci si minulý rok užít nezvyklou střílečku - Battlefield: Bad Company. V redakci jsme byli doslova nadšení z doposud neviděných možností destrukce prostředí i samotné atmosféry a chytlavé hratelnosti.

V roce 2010 se z těchto vymožeností budou radovat i majitelé počítačů, na které druhý díl dorazí. Těšit se můžete nejen na úžasné efekty enginu Frostbite, ale i na moderní bojové prostředky (více než 80 kusů arzenálu), nový příběh i zasněžené prostředí, které se zřejmě bude podobat Modern Warfare 2. Jsme zvědaví, jak souboj těchto válečných velikánů dopadne.

Proč se těšit: vylepšená a totální destrukce prostředí, masivní balík zbraní, multiplayer, vyjde i na PC
Datum vydání: začátek 2010
Výrobce: Dice
Web:

(http://badcompany.ea.com)




Herní zprávy

Objevte nové země


Právě objevujeme nové země, zakládáme města, stavíme paláce a řídíme vzkvétající obchod na Dálném východě. O čem je řeč? Řeč je o strategii Anno 1404, kterou si právě užíváme a příště vám o ní napíšeme. Těšte se na recenzi!

Command & Conquer 4


Sága bude pokračovat a boj mezi jednotkami GDI a Nod ani tentokrát neutichne. Nový díl Command & Conquer by mohl vyjít v roce 2010 a z hlavních změn můžeme jmenovat například vylepšování jednotek za dobré výsledky v boji ve stylu RPG a samozřejmě kupu nových zbraní.