Nokia 6303 classic: Kovový vysouvák

Nokia 6303 classic: Kovový vysouvák
Sdílej
 

Nokia 6303 classic: Kovový vysouvák

NÁŠ TIP


Telefon nižší střední třídy Nokia 6303 classic se snaží zaujmout materiály a vzhledem. Je vyrobený z nerezové oceli, má povedený oblý design a oblíbenou vysouvací konstrukci.
K prodejnímu úspěchu by to samozřejmě nestačilo, proto nabízí i solidní výbavu. Nechybí 3,2Mpx fotoaparát s podporou natáčení VGA videa, autofocusu a dvojicí LED prosvětlovacích diod. Kvalitní QVGA displej, slot pro microSD paměťové karty, bluetooth či FM rádio jsou dnes již samozřejmostí. Nechybí ani podpora 3G sítí.



HODNOCENÍ: 70 %

+ NEREZOVÉ PROVEDENÍ, VZHLED
- NIŽŠÍ VÝBAVA V TÉTO CENOVÉ KATEGORII
VÝROBCE: NOKIA
CENA: 5000 Kč



Jen počkej!
JAVA


Kdo by neznal kreslený seriál Jen počkej! Místo předpokládané hopsačky je to varianta japonských hraček tamagoči.
Místo zvířátek tu "pečujete" o vlka, který se dostal do vězení.
Abyste byli úspěšní, musíte pečlivě hlídat jeho zdraví, sytost, únavu nebo třeba závislost na nikotinu. Pomocí příkazů se snažíte všechny vlastnosti držet nahoře. Kromě toho máte i speciální úkoly jako třeba odvykání kouření. Celá hra se pevně drží grafiky seriálu a i podle hudby v menu hned poznáte, o co jde.


HODNOCENÍ: 70 %

+ NÁMĚT, LZE HRÁT OPRAVDU VELMI DLOUHO
- HORŠÍ ČITELNOST PÍSMA, ZPOČÁTKU NÁROČNĚJŠÍ
Stáhněte si hru Jen počkej! do svého mobilu. Pošlete kód 612929 na číslo 907 99 80. Cena SMS je 80 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier ČR, a. s. Cena za stažená data podle tarifu operátora. Více na www.iabc.cz.


Jablečná evoluce: iPhone 3GS
3G


iPhone není potřeba představovat. V červenci přichází na český trh již jeho třetí varianta, tentokrát s označením 3GS. Právě písmeno S znamená nový model. S jakým vylepšením přichází? V téměř stejném kabátku najdete lepší fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx, nově s podporou autofocusu a natáčením videa. Vylepšení doznal také procesor, který nyní pracuje na frekvenci 600 MHz, zdvojnásobila se paměť RAM na 256 MB, stejně tak i nabídka varianty s 16 či 32 GB uživatelské paměti. Přínosná je i nová verze 3.0 OS X, která kromě jiného konečně přináší i české uživatelské prostředí.


HODNOCENÍ: 80 %

+ VYLEPŠENÁ NEJKRITIZOVANĚJŠÍ MÍSTA, KVALITA ZPRACOVÁNÍ
- NUTNOST POUŽÍVAT POUZE ITUNES, BEZ HW KLÁVESNICE
VÝROBCE: APPLE
CENA: ASI 15 000 Kč


MyTheme Creator (9. část)
SCHÉMATA


(Mytheme Creator)


Jsme na konci našeho seriálu a vše další už je jen kombinace předešlých postupů. Při tvorbě schémat se fantazii a experimentům meze nekladou. Velmi povedená mez schémata lze vytvořit tvořit pomocí programu MyTheme Creator, tor, pokud však chcete v tvorbě pokročit, je lepší kombinovat práci i s grafickým editorem. Nejkvalitnější zdarma dostupný dnes Gimp, z placených je to Adobe Photoshop. Při tvorbě vždy pamatujte na výslednou čitelnost a zkoušku přímo v telefonu. Co vypadá na počítači dobře, nemusí být optimální v telefonu a naopak.