Výlet do paralelního vesmíru

Sdílej
 
Jack si v klidu sedí doma před televizí a se svou přítelkyní tráví klidný večer. Najednou se ale začnou dít opravdu podivné věci. V obýváku, jediné místnosti Jackovy maringotky, se otevře časoprostorová brána a Jacka, spolu se zvláštním vejcovitým předmětem, který ležel celá léta na televizi, v jediném okamžiku pohltí.

Náš nebohý hrdina se ocitne v paralelním světě, kam ho omylem přenesla zlá čarodějka Hecubah. Ta potřebovala z Jackova světa jen onen vejcovitý předmět nazývaný Orb of Oblivion, který byl kdysi vytvořen mágy jako prostředek pro zničení nekromancerů. Sotva se Jack probudí a zjistí, že se nachází na lodi, která pluje po obloze, objeví se před ním majitel korábu a dává mu jednoznačně najevo, jak se to u nich dělá s černými pasažéry. A vtom se do hry konečně dostáváte vy. Nejdříve si vyberete jednu ze tří postav - kouzelníka, zaklínače nebo bojovníka. Každá postava má své specifické vlastnosti, např. bojovník je silný, ale nemá žádné magické nadání, kouzelník je zase pomalejší a slabší. Jejich rozdílnost nejvíce pocítíte při boji. Bojovník dokonale ovládá sečné a bodné zbraně, zaklínač smí jako jediný používat střelné zbraně a umí i kouzla na ovládnutí monster a kouzelník se umí sám uzdravit a dokáže klást magické pasti. S každou postavou vás čeká trošku jiná hra, ale prostředí zůstává stejné. Procházíte podzemními chodbami, městy, bažinami i paláci. Ve městech musíte komunikovat s lidmi, abyste se dozvěděli, jaký hrdinský čin pro ně můžete vykonat. Na své cestě budete samozřejmě potřebovat peníze. Ty objevíte v truhlách a pařezech, ale hlavně v domech měšťanů. Za peníze můžete koupit jídlo, které vám doplní ukazatel zdraví. U zbrojíře si můžete obstarat zbraně, ochrannou zbroj, štít a helmu. Kouzelník se zaklínačem si mohou koupit i kouzla a elixíry na doplnění many, protože kouzla nemáte od začátku, ale postupně je sbíráte. Co se hraje Co se hraje Co se hraje Kromě postav, které vám budou pomáhat, se potkáte i se spoustou příšer. Ze začátku to budou jen netopýři, pavouci a skřeti, ale později potkáte i monstra větší a mnohem nebezpečnější. Za každou zabitou potvoru vám přibude určitý počet bodů, které vám budou postupně vylepšovat úroveň schopností. Ve hře ale jen nemlátíte příšery, musíte i prozkoumávat různá zákoutí a řešit logické úkoly. Abyste si uvolnili cestu, musíte posunovat kameny, lavicemi a stoly nebo pomocí sudů s vodou uhasit oheň. Nejlepší na hře je ovšem grafika. Obraz je sice vidět z poměrně velké dálky, ale je zde spousta propracovaných detailů. Velmi povedené je také provedení viděného prostoru. Pokud se díváte z okna, vidíte jen ten výsek, který byste viděli doopravdy, stejné je to i s dveřmi a rohy, za něž také není vidět.


Češtinu ke hře najdete na internetu na adrese: http://cedic.bonusweb.cz/n/NOX.html

CHEATY

Během hry zmáčkněte F1 a k aktivování švindlovacího režimu napište RACOIAWS. Pak už můžete zadávat následující cheaty. set god - nezranitelnost a neomezeně many cheat gold [číslo] - množství zlata které zadáte cheat spells - všechna kouzla v daném levelu cheat level [číslo] - skok do levelu [číslo] help cheat - ukáže všechny cheaty