LS Links 2000

Sdílej
 
Počítačový golf není hra úplně pro každého. Nedočkáte se zde žádné velké akce, a i když nejsou všechna hřiště zdaleka stejná, brzy se vám může hra zdát jednotvárná. Chcete-li si však odpočinout od všech těch akčních her, golf na počítači je přesně tím pravým pro vás.

Golf

Co se hrajeLS Links 2000 můžete hrát proti počítači, proti kamarádovi na jednom počítači, po síti i na internetu. Obrazovku hry si můžete nastavit v rozlišení až 1280 x 1024 bodů a hřiště i pohyby hráčů vypadají velice realisticky. Dávno už jsou ale za námi doby, kdy se taková hra vešla na jednu disketu. LS Links 2000 zabírá tři plná cédéčka (vlastní hra je na dvou CD a přídavné animace na třetím). Docela příjemné je však to, že můžete zvolit různě velkou instalaci - od 700 MB na disku až po pouhých 80 MB, což určitě oceníte, jestliže máte malý disk.

Míčkem do jamky

Hraje se na osmnáct jamek. Před začátkem hry se na každé jamce zobrazí mapa, abyste mohli zvolit taktiku prvního odpalu, a také par, což je číslo určující, na kolik úderů byste měli jamku pokořit. Míček se odpaluje dvojklikem myši, přičemž záleží na přesném druhém kliknutí. Tímto způsobem postupujete až na green, to je místo v bezprostředním okolí jamky. Na greenu je naznačena pomocná síť, takže zde můžete snadněji odhadovat vzdálenosti a nerovnost terénu a lépe tomu přizpůsobit hru. Když dostanete míček do jamky, postupujete k další. Body se vám započítávají podle toho, zda dodržíte či předčíte par. A takhle to jde stále dokola. Při golfu však nebudete jenom mlátit holí do míčku a doufat, že doletí co nejblíže k jamce. Samozřejmě, že právě toto je hlavním smyslem hry, ale musíte brát v potaz i spoustu faktorů, které vlastní odpálení míčku ovlivňují. Těmi základními jsou síla odpalu, síla a směr větru, správná volba hole nebo třeba i faleš, kterou je možno míčku dát, podobně jako u kulečníku. LS Links 2000 je skvělý sportovní simulátor propracovaný do nejjemnějších detailů, vyžaduje ale soustředění, přesnost, a hlavně trpělivost při učení hry. Co se hraje Co se hraje

ŠKOLA POČÍTAČOVÉHO GOLFU

Na LS Link neexistují žádné cheaty, a tak si hru nemůžete nijak usnadnit. Ovšem v tomto případě by bylo cheatování jen na škodu, raději se podívejte na internet na adresu: http://www.pvtnet.cz/www/pvt.ponert/. Na této perfektně zpracované stránce najdete vše, co se golfu na počítači týče.