Modifikace PC her

Modifikace PC her
Sdílej
 
ABC vás nechá proniknout do světa amatérských tvůrců her. A možná vám tak pomůže nastartovat vysněnou kariéru profesionálního herního vývojáře.

Na každé nově vydané hře jistě najdete něco, co se vám nelíbí. Například zbraně nefungují jako jejich reálné protějšky, grafika obsahuje řadu chyb a počítačem řízení protivníci se nechovají moc inteligentně. Když máte štěstí, vydají autoři společně s hrou i speciální editory, díky nimž se dokážete dostat do vnitřního kódu hry a vlastně si ji tak upravit, modifikovat, dle svého.

Proč modifikovat?

Nejde jen o drobné úpravy. Sami hráči vytvářejí pomocí vydaných editorů a dalších nástrojů z původních her zcela odlišné tituly, a to graficky i žánrově. Však se podívejte na další dvoustranu tohoto článku, co všechno vzniklo z Half-Life 2, Crysis, Unreal Tournament 3 a dalších her, u nichž jsou dostupné kvalitní nástroje pro úpravu. Hry se mění z klasických stříleček na strategie, pušky střídají meče, obrněná auta zase obrovští roboti a to vše je pro vás, majitele originálních původních her, dostupné zcela zdarma.

Celý článek o modifikacích najdete v ABC č. 12.

Klíčová slova:
modifikace, her