Virtuální svět přichází s ABC č. 12

Virtuální svět přichází s ABC č. 12
Sdílej
 
Na pulty trafik dnes dorazilo nové ábíčko s pořadovým číslem 12. Z titulní stránky se na vás dívá modrý obličej tajemné bytosti z virtuální reality.

Titulní stran čísla 12/2010. •  Láďa Anděl

V tématu čísla se totiž věnujeme modifikaci počítačových her. Možná to znáte, možná o tom slyšíte poprvé v životě. Tvůrci některých počítačových her umožňují hráčům libovolný tuning jak herního prostředí, tak i samotných postav. Hru z vesmírné lodi a daleké budoucnosti můžete zcela předělat například na středověké prostředí s rytíři a kouzelníky. A co je na tom nejlepší? Takovou úpravu zvládne i průměrný uživatel písíčka. Návod k modifikaci krok za krokem najdete ZDE. Které hry si můžete vytunit a jak se stát profesionálním herním programátorem se dočtete v článku Tomáše Junga v tištěném ABC.

Už umíte vyslovit jméno islandské sopky, která Evropu nedávno tolik potrápila svým popelem? A chcete se o ní dozvědět i něco víc než jenom název? Přečtěte si článek Standy Drahného Ničitelky z Islandu.

Jakou rychlostí myslíte, že se dá jet na motorce? Dvě stě? Dvě stě padesát? Přidejte. A hodně!

Nejrychlejší motorky světa vám představí v článku Dvoukoloví sprinteři náš nový redaktor Matěj Svoboda.

Konec ekologické havárie úniku ropy v Mexickém zálivu je bohužel zatím v nedohlednu. Zdena Martinová se ve svém článku Černá smrt z hlubin zamýšlí nad deseti nejohroženějšími živočišnými druhy v oblasti.

Přehlédnout byste určitě neměli papírové modely - rozkládací anatomii psa a automobilový veterán. Jako speciální dárek v ABC č. 12 najdete otáčivou mapu hvězdné oblohy s horoskopem. Příjemnou zábavu s ábíčkem!

Klíčová slova:
abc, časopis