Kynologové

Kynologové
Sdílej
 
Chcete prožít léto v reji letních festivalů nebo se podívat na rekonstrukci obří bitvy, jež nemá v našich podmínkách konkurenci? Přejete si vidět zajímavý aqvapark, jedinečné náměstí a různorodé akce? To vše můžete v Hradci Králové!

Co je pokladem: Hledejte informační tabuli u kynologické klubovny, na níž je několik fotografií. Pod mapou je fotka pavouka. Opište první slovo jeho latinského názvu.

Jak se tam dostat: Jeďte autobusovou linkou číslo 9 z centra Hradce Králové na zastávku Zděná bouda v ulici Hradečnice. Za zastávkou se nacházejí poslední domy města. Za nimi vede z této ulice doprava cesta k území nazývaném Na Plachtě. Vydejte se po ní mezi stromy, až po necelých 500 metrech dojdete k ceduli před klubovnou.

Zajímavosti v okolí: Hradec je známý z několika důvodů. Na jeho Velkém náměstí se prolíná několik minulých dob. Je zde jak gotická katedrála Svatého Ducha, tak i barokní kostel Nanebevzetí Panny Marie a renesanční zvonice Bílé věže. První osídlení v okolí dnešního krajského města totiž sahá již do pravěku, významným městem se pak Hradec stal za vlády prvních Přemyslovců na konci 10. století. A není se čemu divit - sídlo poblíž Orlických hor a Krkonoš leží v rovinaté a úrodné oblasti.

Ale Hradec se může pochlubit i novou atrakcí - je jí aqvapark se skluzavkou, vířivkou a 82 metrů dlouhým tobogánem se světelnými efekty!

Východočeské město je též proslaveno pořádáním velkých letních hudebních festivalů. Jejich nabídka zahrnuje červencový Rock for People nebo srpnový Hip Hop Kemp. V září se pak na hradecké letiště v rámci Truckfestu sjedou kamióny z různých koutů Evropy. Poblíž města se také každoročně koná rekonstrukce velké bitvy mezi rakouskými a pruskými vojsky z 3. července 1866. Pro obdivovatele zvířat se nabízí výlet do unikátní ZOO v nedalekém Dvoře Králové. Její součástí je projížďka Africkým safari.