Za svatými zvířaty

Za svatými zvířaty
Sdílej
 
Procházku místní ZOO nebo nádherný výhled na celý okolní kraj. To vše nabízí Svatý kopeček u Olomouce. Za návštěvu také určitě stojí prohlídka tohoto moravského města, kde se utvářela historie celé Moravy.

Co je pokladem: Pokladem je číslo. Počet vypsaných zastaveních na informační tabuli naproti vchodu do ZOO.

Jak se tam dostat: Nedaleko Olomouce najdete u obce Samotíšky ZOO. Z autobusové zastávky Samotíšky jděte po červené turistické značce až ke vchodu do Zoologické zahrady. Před vchodem do ZOO najdete zmíněnou informační tabuli.

Zajímavosti v okolí: Zoologická zahrada Olomouc na Svatém kopečku se může pyšnit mnoha zajímavými zvířaty. Ve výběhu například můžete vidět vlky arktické nebo nádherné gepardy. Můžete zde také navštívit rozlehlý pavilon opic. V této ZOO však také uvidíte klokany, velbloudy nebo žirafy. Koho nenadchnou exotická zvířata, ten může vystoupit na nedalekou rozhlednu na Svatém kopečku. Z jejího nejvyššího místa uvidíte nejenom Olomouc, ale také Hostýnské vrchy a Chřiby. Za dobré viditelnosti zde v dálce můžete zahlédnout i Jeseníky.

Pokud budete na Svatém kopečku, měli byste se podívat do Olomouce. Toto bývalé hlavní město Moravy je dnes proslaveno jako sídlo mnoha galerií, divadel a vysokých škol. Příznivci letecké techniky mohou navštívit letecké muzeum v Olomouci - Neředíně, případně v Olomouci můžete vidět Vlastivědné muzeum. V tomto někdejším centru Moravy je také nádherné historické centrum. Určitě se nezapomeňte podívat na svérázný olomoucký orloj na severní stěně zdejší radnice, na němž je zobrazena tradiční moravská jízda králů.

Klíčová slova:
zoo, poklad, honba