Pichlavá nadílka v jihlavské zoo

Pichlavá nadílka v jihlavské zoo
Sdílej
 
Koncem prázdnin oslavili v jihlavské zoologické zahradě šťastnou událost. Ušatý ježek Aladin, hlavní hvězda oblíbeného večerníčku Václava Chaloupka, se stal tatínkem.

Narodila se mu čtyřčata a jsou to kluci jako buci. Jak si můžete prohlédnout na obrázku, už odmala se rádi fotografují a zájem médií jim není cizí. Geny jsou holt geny. Setkat se s nimi můžete v africké vesnici Matongo v zoo Jihlava.
Ježek ušatý (Hemiechinus auritus) je doma v severní Africe a ve střední, východní a západní Asii. Zde obývá stepi, polopouště i lidská sídliště. Aktivní je v noci a podle klimatických podmínek upadá do zimního či letního spánku. Je menší než ježci žijící u nás a bezpečně ho poznáte podle obrovských uší.
A na závěr – pokud v současné době někde naleznete ježčí mláďata, nesbírejte je! Vaši pomoc drobní tvorečkové potřebují až od začátku listopadu, kdy už je jisté, že se nestihnou před nastávající zimou pořádně vykrmit. Pokud byste potřebovali radu, můžete se svými dotazy obrátit na centrální dispečink Národní sítě záchranných stanic, telefonní číslo 774 155 155.

Autor

PES

Klíčová slova:
zvire, zoo, jezek, zvířátka
 

Články odjinud