Hodinky Xiaomi Amazfit GTS – špičková výbava a dlouhá výdrž baterie

Hodinky Xiaomi Amazfit GTS – špičková výbava a dlouhá výdrž baterie
Sdílej
 
Společnost Xiaomi nedávno odhalila nový model chytrých hodinek Amazfit GTS, které lákají na bohatou výbavu, dlouhou výdrž a na více než příznivou cenovku. Ať jste teenager, mladá generace, nebo i starší člověk, pecivál nebo sportovec, nejčerstvější přírůstek v portfoliu značky je tu právě pro vás. Čím tedy Amazfit GTS své uživatele mohou zaujmout?

Brilantní displej

Nejdominantnějším prvkem je jednoznačně špičkový AMOLED displej. Ten má 1,65“ úhlopříčku s velice příjemným rozlišením 348 x 442 pixelů. To dává v praxi úžasnou jemnost (341 PPI), která zaručuje brilantní zobrazovací schopnosti za všech myslitelných podmínek. Displej chrání zakřivené 2,5D krycí sklo Gorilla Glass 3, které plynule navazuje na ocelové pouzdro.

Xiaomi Amazfit GTS •  Witty Trade s.r.o.

Stylové a praktické zároveň

Xiaomi nepoužilo obdélníkový design náhodou. Hranatý displej je totiž praktičtější než ten kruhový, a proto Amazfit GTS dokážou zobrazit mnohem větší porci užitečných informací. Významnou roli při používání hrají také rozměry hodinek a celková ergonomie. Zde si Xiaomi Amazfit GTS připisují další plusové body. Tloušťka činí pouhých 9,4 mm a hmotnost se zastavila na hodnotě 25 gramů. Ruku vám tedy rozhodně nezatíží a například během sportování o nich nebudete ani vědět. Komfortní nošení podporuje také silikonový pásek, který je dostupný hned v několika barevných variantách pro kluky a holky, nebo chcete-li pro muže a ženy.

Xiaomi Amazfit GTS •  Witty Trade s.r.o.

V Xiaomi si velmi dobře uvědomují, že hodinky mají sloužit také jako módní doplněk. Vybrat si proto můžete ze 40 různých ciferníků. Výrobce navíc oznámil, že postupem času přibydou ještě další ciferníky. Celkem má být více než sto různých variant. Tím to ovšem ani zdaleka nekončí. Přednastavené vzhledy si můžete dál přizpůsobovat aktuálním potřebám či náladě. Ve škole tak můžete mít nastavený například některý z digitálních vzhledů s upřednostněným kalendářem a odpoledne změnit na analogové téma doplněné o údaje spojené s pohybem.

Xiaomi Amazfit GTS •  Witty Trade s.r.o.

Pro sport jsou jako stvořené

Mít chytré hodinky slazené s outfitem je sice fajn, ale hlavní důvod, proč si je člověk pořizuje, jsou pokročilé funkce. Těmi jsou Xiaomi Amazfit GTS doslova prošpikované a uspokojí i ty nejnáročnější uživatele. Hodinky dokážou měřit až 12 pohybových aktivit. Mezi nimi nechybí například venkovní běh, běhání na pásu, lyžování, cyklistika, cvičení na eliptikalu, turistika a kondiční trénink. Hodinky jsou navíc vodotěsné do 50 metrů, takže s nimi můžete skočit klidně do bazénu a změřit si také plavání.

Bát se nemusíte ani o přesnost měření. Uvnitř hodinek se totiž nachází armáda precizních senzorů, které doplňuje digitální barometr a snímač okolního světla. Třešničkou na dortu je přítomnost GPS & GLONASS modulů. Za samozřejmost pak lze považovat snímač tepové frekvence. Během cvičení si tak můžete vždy pohlídat tepovku, která je velmi důležitým parametrem při jakémkoli typu sportování.

Xiaomi Amazfit GTS si však oblíbíte i mimo tělocvičnu. Díky kalendáři už nezapomenete na žádný úkol či událost a jediným pohledem na displej zjistíte, jaké bude počasí. Super vychytávkou je hudební přehrávač, s nímž lze přeskakovat písničky nebo měnit hlasitost bez nutnosti vytahovat telefon z batohu.

Díky chytrým funkcím budete mít o všem přehled

Hodinky vás dokážou zároveň upozornit na nejrůznější notifikace. O příchozí zprávě, žádosti o přátelství či novém komentáři pod fotkou na Instagramu vás hodinky informují diskrétní vibrací, o níž budete vědět pouze vy.

Velmi důležitým parametrem všech chytrých hodinek je výdrž. V porovnání s ostatními modely působí Xiaomi Amazfit GTS jako z jiné planety. Na jedno nabití totiž zvládnou fungovat až 25 dní, v základním režimu s vypnutým Bluetooth, GPS a měřením tepové frekvence budete nabíječku hledat dokonce jednou za 45 dní. To je na současné poměry více než slušný výsledek, kterému nemohou konkurovat ani mnohonásobně dražší modely ostatních výrobců.

Xiaomi Amazfit GTS jsou všestranně zaměřené hodinky, které zvládnou vyhovět i těm nejnáročnějším uživatelům. Pokud vás zajímá cena, tak ani zde nečekejte žádné zklamání. Pořídit je můžete za necelé 4 000 Kč, což z Amazfit GTS činí jedny z nejatraktivnějších chytrých hodinek na současném trhu.

 

Články odjinud