Carver - netradiční tříkolka

Sdílej
 
Holandský Carver, který se začal vyrábět na počátku letošního roku je opravdu originální vozidlo. Jeho uzavřená kabina a řízení volantem připomíná běžný malý automobil, dvě sedadla za sebou a ostré naklánění v zatáčkách zase upomenou na motocykl. Tři kola však jasně upozorňují, že není ani jednou z obou možností.

Poloautomobil-polomotyckl, tak by se dalo na první pohled charakterizovat holandské vozítko Carver. Ve skutečnosti je to však zcela originální konstrukce, která nemá v automobilovém světě obdoby. Zatímco zadní náprava pevně sedí, přední kolo se i s kabinou naklání až do úhlu pětačtyřiceti stupňů.

Foto
Klíčem k tomuto zvláštnímu stylu jízdy je systém pojmenovaný Dynamic Vehicle Control. Ten vyhodnocuje rychlost a povrch vozovky, a podle toho určuje náklon kabiny a předního kola, a tím zajišťuje optimální jízdní vlastnosti.

Foto
Motor o objemu 660 ccm disponující 65 koňskými silami umožňuje tomuto vozidlo dosáhnou maximální rychlosti až 180 km/h a stokilometrovou rychlostí se rozjede za 8 vteřin. Carver je vhodný nejen do městského provozu, ale i na delší cesty, které jsou prý díky jeho dynamickým jízdním vlastnostem opravdu pohodlné.

 

Články odjinud