Nafukovací reproduktory

Sdílej
 
Nafukovací reproduktory anglické firmy Ellula vypadají na první pohled jako dětské pomůcky pro plavání a nikdo by rozhodně nevěřil, že se jedná o technicky velice vyspělé výrobky. Opak je ale pravdou, tyto malé bedničky pro osobní počítač nebo přehrávač jsou vybaveny moderní technologii pro vícesměrý prostorový stereo zvuk.

Nafukovací reproduktory Hotair anglické společnosti Ellula jsou, ač na to třeba nevypadají, precizní reproduktorové sestavy, které nabízejí takzvaný Multi-Directional-Stereo-Sound, což znamená, že se z nich zvuk šíří všemi směry v prostoru.

Foto
Za tímto dokonalým zvukem se skrývá technologie NXT, kterou jako první začala používat high-endová firma Bang & Olufsen. Díky ultraplochým zvukovým jednotkám a tenkostěnnému nafouknutému obalu je docíleno zesílené rezonance. S pomocí zvláštního zesilovače, který je dodáván spolu s reproduktory, je zvuk optimálně přenášen.
Foto
Reproduktoey Hotair jsou 25 cm vysoké, pokud je z nich ale vypuštěn vzduch, zabírají do výšky jen necelé tři centimetry, a tak se velice snadno přibalí na každý výlet nebo dovolenou. Jejich frekvenční rozsah sahá od 50 Hz do 20 kHz a jako maximální výkon je uváděna hodnota 2 x 5 Wattů. Vyrábějí se v nejrůznějších barevných odstínech a vzorech, od decentních až po velmi křiklavé motivy.

 

Články odjinud