Spojení osobního počítače a televize

Sdílej
 
Poslední trendy ve vývoji osobních počítačů ukazují, že v budoucnu budou jakousi domácí multimediální centrálou, která bude disponovat funkcemi počítače, televize, hudební aparatury a řadou dalších. Jedním z prvních kroků k takovému produktu bude nový počítač Hewlett-Packard, který společnost představí v říjnu.

Společnost Hewlett-Packard oznámila, že na konci října vstoupí na trh s novým osobním počítačem, který je jakousi kombinací televize a počítače.

Foto
Jedná se o první produkt nové vlny spojování různých domácích přístrojů do jednoho funkčního celku, od čehož si výrobci slibují oživení na momentálně stagnujícím trhu.
Základem HP Media Center, jak se výrobek bude jmenovat, bude silný procesor Pentium 4 s taktem přes dva Ghz a poběží na novém operační systém Windows XP Media Center Edition. Zařízení bude kombinovat funkce běžného PC, DVD a CD přehrávačů, televize, digitálního jukeboxu a dalších zařízení spotřební elektroniky. Kromě běžných počítačových periférií bude mít nejen již zmiňovaný televizní tuner, ale také dálkové ovládání.

 

Články odjinud