Bezdrátová univerzální nabíječka

Sdílej
 
V blízké době nebude již třeba mít na mobilní telefon, PDA nebo MP3 přehrávač vždy jinou nabíječku. Britská společnost SplashPower přišla s novou technologií, která nabije všechny tyto přístroje a navíc bezdrátově.

Celý systém bezdrátové univerzální nabíječky SplashPower je malá plochá deska a zvláštní modul uvnitř daného zařízení. Když pak chcete nabít jakýkoli svůj mobilní elektronický přístroj, stačí ho jen na tuto desku položit a vše ostatní již udělá podložka za vás.

Foto
Technologie vyvinutá společností SplashPower je založená na principu magnetického indukčního přenosu energie. Indukční nabíjející systémy jsou v současnosti používány například v dobíjecích elektrických kartáčcích na zuby.Tato technologie má řadu omezení a SplashPower zatím přišlo s řešením použitelným pouze pro mobilní elektronická zařízení.
Jak uvádí výrobce, systém je zcela bezpečný a na podložku je klidně možné položit i kreditní kartu nebo jiné předměty citlivé na magnetické pole. Navíc náklady na zabudování této technologie do mobilních telefonů a jiných přístrojů jsou velmi nízké, výrobní cena by se prý zvýšila jen o 25 centů a modul, který by byl třeba do těchto zařízení namontovat je navíc jen milimetr tlustý.
Na trhu by se měly tyto první bezdrátové nabíječky objevit do konce letošního roku.

 

Články odjinud