Kuchyně ovládaná přes internet

Sdílej
 
Představte si, že odcházíte z domova, necháte jídlo v ledničce a poté přes internet pošlete domů příkaz a kombinace ledničky a mikrovlnné trouby vám začne připravovat jídlo. Když se vrátíte domů, bude pokrm akorát hotový.

Americká společnost Tonight's Menu Intelligent Ovens (TMIO) přišla s kombinací chladničky a mikrovlnné trouby, která může být ovládána na dálku pomocí internetu nebo mobilního telefonu.

Foto
Tento produkt je základním přístrojem „chytré kuchyně“ budoucnosti, což je trend směřující k vytvoření kuchyně napojené na internet. Z dálky si tak budete moci prohlížet obsah své ledničky a zadat přístrojům, kdy a jak mají co uvařit, případně opět po uvaření zmrazit. Jádrem tohoto přístroje jsou dvě kovové desky, kterými probíhá elektrický proud a podle okolností umí vařit i chladit.

Společnost TMIO použila pro ovládání této chladící trouby webovou technologii vyvinutou v NASA, která ji používá k řízení svých experimentů, aniž by v každém přístroji musel být přímo zabudován počítač. Tím se výrazně snižují náklady na výrobu podobných zařízení.

 

Články odjinud