Hodinky jako datové medium

Sdílej
 
Chcete-li mít svá data stále při sobě, ať se hnete kamkoli, mohly by se vám hodit speciální hodinky holandské společnosti Allied Data. Ty totiž kromě běžného hodinového strojku obsahují také paměťovou flash kartu, na kterou si přes rozhraní USB můžete nahrát z počítače, co zrovna potřebujete.

Chcete-li mít svá data stále při sobě, ať se hnete kamkoli, mohly by se vám hodit speciální hodinky holandské společnosti Allied Data. Ty totiž kromě běžného hodinového strojku obsahují také paměťovou flash kartu, na kterou si přes rozhraní USB můžete nahrát z počítače, co potřebujete.

Foto
Tornado, divize holadnsaké společnosti Allied Data přijde v nejbližší době na trh s vysoce přenosným datovým médiem zabudovaným přímo do náramkových hodinek. Tornado USB Memory Watch jsou sice k dispozici jen jako pánské hodinky, ale vyrábějí se ve třech různých verzích – s 64, 128 a 256 MB paměti. Vaše uložená data si navíc můžete zabezpečit, kromě veřejných datových sektorů obsahuje i bezpečností sektory chráněné heslem.

K počítači se tyto paměťové hodinky připojují přes běžné rozhraní USB 1.1 jako jakékoli jiné zařízení. Podporuje nejen PC, ale i Mac, notebooky nebo PDA a všechny běžně rozšířené operační systémy.

 

Články odjinud