Přichází inovovaná Playstation 2

Sdílej
 
Příští měsíc bude v Japonsku představena nová PlayStation 2. I když jméno zůstává stejné, jedná se o hodně inovovanou verzi této bezkonkurenčně nejpopulárnější herní konzole.

I když se Sony PlayStation 2 stále slušně prodává (celosvětově již přes 50 milionů kusů) a drtivě poráží své hlavní konkurenty od Microsoftu a Nintenda, přichází nyní výrobce s novou, inovovanou verzí, neoficiálně nazývanou PS2(b).

Foto
Herní trh, především v Japonsku, začíná být pomalu nasycený, a tak výrobce hledá nové cílové skupiny. Nejvýraznější inovací nove PS2 je DVD drive, schopný přehrávat nejen průmyslově vyrobená DVD, ale i vypálená podle obou standardů, a to ve verzi vypalovací i přepalovací (+R/RW, -R/RW).

Pro mnoho lidí, kteří náruživě nehrají, se tak PS2 může stát poměrně levným stolním DVD přehrávačem s dálkovým ovládáním (rovněž novinka u „2(b)“ verze). Další drobnou kladnou změnou u nové PS 2 je prý výrazně tišší větrák, progresivní scan při zobrazování (kvalitnější, rychlejší zobrazování hlavně u videa). Oproti stávající verzi však je však zrušen FireWire port. Hry jej nepotřebují a Sony tím zřejmě opouští svou předchozí ideu, že by PS mohla být jakousi komunikační moderní centrálou domácnosti.

 

Články odjinud