Sony představilo nástupce PlayStation 2

Sdílej
 
Společnost Sony představila renovovanou verzi své populární herní konzole PlayStation, která je nyní univerzálním přístrojem pro domácí zábavu. PSX, jak se nový model jmenuje, kombinuje stávající PlayStation 2 s digitálním videorekordérem, vypalovačkou DVD disků, přehrávačem hudby nebo terminálem k připojení na internet.

PSX, které bylo tento týden představeno na tokijském veletrhu počítačových her CEATEC, se zakrátko objeví v prodeji v Japonsku, k uvedení na evropské nebo americké trhy dojde až v příštím roce. Prodávat se budou dva typy, které se budou lišit pouze velikostí harddisku. Ten bude mít kapacitu 160 GB nebo v dražší verzi 250 GB.

Foto
PSX je hybridní přístroj, který kromě herní konzole, která je shodná s předchozí Playstation 2, nabízí také satelitní televizní přijímač, dokáže nahrát až 200 nebo 320 hodin televizního záznamu, přehrávat DVD disky, nebo hudbu z paměťových karet. Zabudovaná je i síťová karta k připojení na internet nebo rozhraní USB pro připojení digitálních fotoaparátů a dalších zařízení.

Cena levnější verze DESR-5000 bude v Japonsku začínat na 100 000 jenech , což je v přepočtu přibližně 25 tisíc korun.

 

Články odjinud