Uvedení Half-Life 2 opožděno kvůli krádeži zdrojového kódu

Sdílej
 
Jedna z nejočekávanějších her letošního roku Half-Life 2 nebude uvedena v předem oznámeném termínu, tedy na přelomu září a října, ale nejspíše až koncem roku nebo počátkem příštího. Vydavatel tohoto pokračování počítačového hitu oznámil, že za zpoždění může nedávný únik části zdrojového kódu hry.

Half-Life 2, dlouho očekávané pokračování jedné z nejúspěšnějších počítačových her, měl být původně uveden do prodeje koncem září. Původní Half-Life, kterého bylo celosvětově prodáno přes 8 milionů kopií, získal celou řadu ocenění, především pro svůj strhující děj, složité rébusy i vyspělou umělou inteligenci nepřátel ve hře. Na jeho pokračování pracoval tým společnosti Valve plných pět let.

Foto
Počítače vývojářské firmy čelily v posledních měsících před plánovaným vydáním soustavným hackerským útokům, až nakonec důležitá část zdrojového kódu unikla na veřejnost a okamžitě se začala obrovskou rychlostí šířit po internetu, především přes takzvané peer-to-peer programy jako Kazaa nebo BitTorrent. Vydání hry se tedy zatím odsouvá na neurčito.

Část zdrojového kódu, která byla odcizena, obsahuje především základní „engine“ hry, kompletní zvuk, zabezpečení proti kopírování a další funkce, uchráněna zůstala kompletní grafika nebo charakteristika jednotlivých úrovní hry.

 

Články odjinud