Branson vytvořil další světový rekord

Sdílej
 
Anglický podnikatel a dobrodruh Sir Richard Branson vytvořil další světový rekord - s obojživelným autem Gibbs Aquada, o kterém jsme vás informovali na stránkách iABC přibližně před půl rokem, překonal Lamanšský průliv za hodinu a tři čtvrtě a opět se tak zapsal do Guinnesovy knihy rekordů.

O obojživelném sportovním autě Aquada Sports Amphibian jsme vás informovali již více než před půlrokem. Nyní v tomto unikátním dopravním prostředku, vytvořil Sir Richard Branson nový rekord v nejrychlejším překonání Lamanškého průlivu v obojživelném automobilu.

Foto
Dosavadní rekord vytvořený dvěma Francouzi činil více než šest hodin, Branson to s obojživelníkem Aguada zvládl z anglického Doveru do francouzského Calais za 1 hodinu 40 minut a 6 vteřin. Pro internetové zpravodajství BBC uvedl, že až na několik vln od trajektů, které se přes auto-loď přelily, probíhala cesta naprosto bez problému.

Obojživelník Aquada je vyráběn britskou společností Gibbs. Na souši je schopen dosáhnout maximální rychlosti přesahující 160 km/h, ve vodě pak dokáže vyvinout až padesátikilometrovou rychlost. Více si o něm můžete přečíst zde.

 

Články odjinud