Router společnosti Cisco zapsán do Guinnesovy knihy rekordů

Sdílej
 
1. července byl do Guinnesovy knihy rekordů zapsán nový nejvýkonnější internetový router (směrovač). Stroj CRS-1 společnosti Cisco Systems má deklarovanou propustnost 92 terabitů za sekundu, což je téměř stokrát více, než dokázaly předchozí nejvýkonnější modely.

Společnost Cisco Systems představila na konci letošního jara nový internetový směrovač CRS-1, který je určen poskytovatelům telekomunikačních služeb přes IP protokol. Systém dokáže obhospodařit rozlehlé sítě s vysokými nároky na multimediální aplikace, jako jsou video na vyžádání, on-line hry a aplikace v reálném čase.

Foto
CRS-1 s úctyhodnou propustností dat 92 terabitů za sekundu je v současnosti bezkonkurenčně nejvýkonnějším zařízením svého druhu - předchozí nejvýkonnější modely předčí téměř stokrát.

Podle výrobce dokáže router CRS-1 stáhnout například kompletní obsah Knihovny amerického Kongresu za 4,6 sekundy, v jeden okamžik umožní jedné miliardě lidí hrát on-line hru, přenášet hlas v reálném čase nebo chatovat. Patnácti milionům lidí dovolí v jednom okamžiku sledovat video, počtu 12 415 lidí dovolí za jedinou sekundu stáhnout film zabírající 7,4 GB a více než sedmi miliardám lidí zprostředkuje možnost telefonovat prostřednictvím moderní technologie VoIP.

 

Články odjinud