Byla představena první laserová myš

Sdílej
 
Firma Logitech, přední světový výrobce počítačových myší, představila novou optickou myš, která jako první používá na sledování pohybu laser. Tato myš je nejen přibližně dvacetkrát přesnější než dosavadní optické myši, navíc je takřka nezávislá na povrchu - funkční je prý i na rovném zrcadle.

Společnost Logitech vyrábí počítačové myši již od roku 1982. V roce 1984 uvedla jako první na trh bezdrátovou myš, od roku 2001 prodává optické bezdrátové myši. Nyní přišla opět s další inovací - její nový produkt označený jako MX1000 Laser Cordless Mouse je první myší na světě s novým systémem sledování pohybu založeném na odrazu laseru.

Foto
Oproti běžným optickým myším bylo tradiční červené či modré světlo nahrazeno neviditelným laserem. Díky tomu je myš dvacetkrát rychlejší a přesnější a navíc takřka nezávislá na povrchu – pracovat může i na lesklých podkladech či dokonce na zrcadle. Snímací senzor zvládá snímací rozlišení 5.8 megapixelů za vteřinu.
Nová myš také disponuje novým prostředním tlačítkem, které umožňuje trojdimenzionální pohyb. Tlačítko je možné vyklánět doprava, doleva, dopředu i dozadu a navíc je osazeno tradičním scrollovacím kolečkem fungujícím jako tlačítko.
Bezdrátová technologie pracuje na frekvenci 27 MHz a poskytuje 125 přenosů za vteřinu, což je podle výrobce dvaapůlkrát více než u běžných bezdrátových myší. Na plné nabití trvající 3-4 hodiny lze pracovat až 21 dní.

 

Články odjinud