Sluneční brýle s integrovaným MP3 přehrávačem

Sdílej
 
MP3 přehrávače zažívají poslední dobou obrovský boom. Existují přístroje o velikosti pouhých několika centimetrů, harddiskové přehrávače do kapsy o kapacitě až 60GB, výjimkou již nejsou ani přehrávače integrované do mobilních telefonů. Proto možná již nikoho ani nepřekvapí, že si lze nyní pořídit i hudební sluneční brýle.

Americká společnost Oakley, patřící již delší dobu ke špičce ve výrobě především sportovních brýlí, uvedla nedávno na trh revoluční model s označením Oakley Thump, které v sobě skrývají integrovaný MP3 přehrávač. V poslechu hudby prakticky kdekoli vás již nebudou omezovat žádné dráty - vše se skrývá v obroučkách brýlí.

Foto
Srdcem hudebních brýlí Thump je 75MHz procesor digitálního signálu s osmnácti bitovým DAC převodníkem. Přehrávač podporuje formáty MP3, WMA a také nekomprimované WAV soubory. Součástí je i automatický ekvalizér s redukcí šumu. Model se vyrábí v sedmi barevných kombinacích s kapacitou paměti 128 nebo 256MB. K počítači se připojuje přes rozhraní USB 2.0, samozřejmě je také zpětně kompatibilní se starší verzí USB 1.1. Brýle Oakley Thump podporují i USB mass storage, a tak v nich kromě hudebních souborů můžete přenášet libovolná data.

Zatím však jistě nebudou tyto revoluční brýle pro každého - cena modelu s větší kapacitou dosahuje téměř k patnácti tisícům.

 

Články odjinud