Plochý displej na bázi uhlíkových nanorour

Sdílej
 
Laboratoře firmy Motorola vyrobily nový typ barevného displeje na bázi uhlíkových nanorour. Tato technologie by měla v budoucnu umožnit výrobu plochých displejů s velkými úhlopříčkámi, které budou mít lepší kvalitu obrazu, vyšší životnost, a to vše za nižší cenu než dnešní displeje neb oběžné CRT monitory.

Motorola Labs představily pětipalcový displej pracující na základě uhlíkových nanorour. Tato nová technologie by měla v budoucnu umožnit výrobu plochých displejů s velkými úhlopříčkámi, které budou mít lepší kvalitu obrazu, vyšší životnost, a to vše za nižší cenu než dnešní displeje nebo oběžné CRT monitory.

Výroba nano-emisivních displejů (NED) je založena na metodě, která umožňuje nechat růst uhlíkové nanoroury přímo na skle. To snižuje výražně náklady, a proto by tato technologie mělo brzy nahradit současnou generaci plochých displejů.

Nyní představený vzorek má úhlopříčku 5 palců a je součástí většího 42 palcového displeje s rozlišením 1280 x 720 pixelů. Tento panel nabízí je pouhé 3,3 milimetry tenký a má současně velmi široký úhel pohledu i rychlou reakční dobu.

 

Články odjinud